Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ας τελειώνουμε επιτέλους με πρακτικές που θυμίζουν Μεσαίωνα – Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Η υπόθεση των νέων ταυτοτήτων ήρθε να διχάσει – και αυτή- την κοινωνία, αλλά κυρίως να αναδείξει τις πτυχές του μεσαιωνικού σκοταδισμού που υπάρχει ακόμα στην χώρα.Η έκφραση ενός ορθού πολιτικού λόγου δίνει δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας την θέση της πάνω στην εκμετάλευση της πίστης των ανθρώπων που πρέπει να είναι καθολικά σεβαστή, σε αναχρονιστικές πρακτικές που οδηγούν στην άσκηση της πολιτικής, αν αυτό μπορεί να ονομαστεί πολιτική με όρους Μεσαίωνα.Τα περιστατικά είναι πολλά και “φωνάζουν”.

Διαπιστευτήρια υπουργού εκλεγμένης κυβέρνησης σε εκπρόσωπο της Εκκλησίας.

Η εικόνα ενός εκπροσώπου του ελληνικού λαού να δίνει τα διαπιστευτήρια του για μία πολιτική απόφαση στον Εκπρόσωπο τι εκκλησίας θύμισε σε πολλούς από εμάς σκοτεινές εποχές.Ξέχασε μάλλον ο πρώην πλέον Υπουργός ότι διαπιστευτήρια οφείλει να δίνει μόνο στον ελληνικό λαό.

Πολιτικές δυνάμεις “σιγοντάρουν” επιδεικτικά μεσαιωνικές πρακτικές

Δεν πέρασε μία εβδομάδα μεσούσης μίας εθνικής τραγωδίας, αυτής των πυρκαγιών που ο Πρόεδρος της “Νίκης” ενός κόμματος που μπήκε στην Βουλή βασισμένο στην εκμετάλευση της πίστης βγήκε να δικαιολογήσει τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα μιλώντας για “μικροτσιπ”.Βέβαια αυτό ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα.

Η πίστη είναι δικαίωμα απόλυτα σεβαστό και προσωπική υπόθεση του κάθε ανθρώπου.Δεν είναι εργαλείο για άσκηση της πολιτικής με όρους Μεσαίωνα. Αν κάτι θέλω να θίξω σε αυτό το κείμενο δεν είναι το ιερό δικαίωμα του ανθρώπου να πιστεύει όπου επιθυμεί, αλλά η άκρατη εκμετάλευση αυτού του δικαιώματος.

Κάποτε αυτή η μεγάλη συζήτηση πρέπει να ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.