Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 29/8/2023, 10:24 μ.μ.

Συνελήφθησαν στις Σέρρες δύο άτομα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
Συνελήφθησαν προχθές (27 Αυγούστου 2023) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ανήλικη ημεδαπή, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα ο ημεδαπός άνδρας ως οδηγός και η ανήλικη ως συνοδηγός και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν και ακινητοποίησαν το όχημα.

Όπως διαπιστώθηκε, με το όχημα μετέφεραν 15 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 9 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής και τους είχαν αποβιβάσει λίγο νωρίτερα σε περιοχή των Σερρών.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Πέλλας για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (28 Αυγούστου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω ημεδαπού, όπου στην αυλή του σπιτιού του αλλά και σε αυλή διπλανού κτίσματος, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί συνολικά 33 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 234,1 γραμμαρίων, που βρέθηκαν επίσης στην αυλή της οικίας του.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Εξιχνιάσεις περιπτώσεων κλοπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού

Έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού, από το Φεβρουάριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

Δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 38 και 30 ετών, για διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, από το οποίο αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κάρτες ανάληψης Τραπεζών και διάφορα έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαπών (γυναικών) ηλικίας 37 και 22 ετών, για κλοπή προϊόντων αξίας 80 €, με την μέθοδο της απασχόλησης από κατάστημα ψιλικών και

Δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 26 και 20 ετών, για διάρρηξη οικίας, από την οποία αφαίρεσαν σώματα θέρμανσης και (1) καμπάνα από εκκλησάκι που υπάρχει στην αυλή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (28-08-2023), 30χρονο αλλοδαπό ο οποίος ενέχεται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Κερδυλίων), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν εντός του οχήματος τρεις (3) αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρη σύλληψη (3) ατόμων για κλοπές από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης


Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις τριών (3) συνολικά ατόμων, για κλοπές, με χαρακτηριστική την περίπτωση 40χρονης ημεδαπής, η οποία, αφού εισήλθε σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, αφαίρεσε τσάντα ασθενούς, εκμεταλλευόμενη κατάκλιση της. Έγινε όμως αντιληπτή από νοσηλευτικό προσωπικό, που ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, με συντονισμό του οποίου προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικοί και προχώρησαν σε εντοπισμό και σύλληψη της δράστιδος. Η τσάντα αποδόθηκε στην παθούσα με ακέραιο το περιεχόμενό της.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.