Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση Μητρόπολης Γουμένισσας για το Δεκαπενταύγουστο

Ανακοίνωση Μητρόπολης Γουμένισσας
Με την ευκαιρία της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, ανακοινώνουμε ότι:
• Την Δευτέρα 14ης Αυγούστου στις 7 η ώρα μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερικός στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γουμένισσας. Θα επακολουθήσει η έξοδος του Επιταφίου, με τα Εγκώμια.
• το πρωί θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

• για τη Σύναξη των χαρίτων και των θαυμάτων της σεπτής Της εικόνας της επονομαζομένης “Παναγίας Γουμένισσας”, διά της οποίας θαυμαστώθηκε το έλεος του Κυρίου, θα τελεσθούν ως οι κατωτέρω ακολουθίες:

- την 16η Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, θα ψαλεί από καλλίφωνους ιεροψάλτες, στις 7 η ώρα μ.μ., η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού. Κατ᾽ αυτήν θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ανάστημα της τοπικής μας Εκκλησίας.

- την 17η Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, θα προσθεί των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, που τυγχάνει να είναι και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συλλειτουργούς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεον και τον οικείο Ποιμενάρχη. Στη συνέχεια θα λιτανευθεί η θαυματουργή εικόνα στην ιστορική πόλη της επαρχίας μας.

Προσκαλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να τιμήσει την εορτή της Μεταστάσης στους ουρανούς της Θεοτόκου, αντιτιμώμενον υπ᾽ Αυτής με τις πλουσιοπάροχες και ζωοδότριες θείες δωρεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.