Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 8/8/2028, 9:02 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών
Συνελήφθη στις 5 Αυγούστου 2023 το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 9 αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής. Αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, ο ανωτέρω αλλοδαπός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα. Το όχημα που οδηγούσε, χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, κατασχέθηκε. Επίσης, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εξιχνίαση απόπειρας ληστείας

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2023 εισήλθε φορώντας κουκούλα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε κατάστημα στις Σέρρες, όπου με απειλή μαχαιριού, προσπάθησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε βρέθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στις 6 Αυγούστου 2023 τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3 μηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 5 Αυγούστου 2023 τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 11,7 γραμμαρίων και κατασχέθηκαν. Επίσης, από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Εξιχνίαση ληστείας

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, διέρρηξε οικία σε περιοχή της Πέλλας, όπου απείλησε με μαχαίρι ημεδαπή γυναίκα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 13η Ιουλίου 2023, ενεργώντας μαζί με συνεργό της, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη ημεδαπή και ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο τραυματίστηκε σε ατύχημα, κατάφεραν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 10.200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η παραπάνω αλλοδαπή.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (7 Αυγούστου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσε 20 ζάντες αυτοκινήτων, αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησε ο αλλοδαπός για την διάπραξη της κλοπής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου εξιχνίασαν συνολικά τρείς (3) ληστείες με άσκηση σωματικής βίας και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25-06-2020 έως 22-02-2023, σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά δραστών, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (2) άτομα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για ληστεία σε βάρος γυναίκας

Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες (07-08-2023) δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 17 ετών οι οποίοι ενέχονται σε περίπτωση ληστείας σε βάρος γυναίκας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 06-08-2023 στο Κορδελιό, οι παραπάνω, επιβαίνοντας σε δίκυκλο μαζί με συνεργό τους, αφαίρεσαν από 68χρονη ημεδαπή, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού τραυματίζοντάς την ελαφρά.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, η αλυσίδα της γυναίκας και της αποδόθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (4) άτομα που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο τέσσερα (4) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς και δυνάμει εκκρεμούς διωκτικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης:

- Μεσημβρινές ώρες χθες (07-08-2023) στην Παλαιά Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου (29χρονος αλλοδαπός) δε συμμορφώθηκε σε σχετικά προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών, αλλοδαπός, ο οποίος στερείτο ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

- Στην Εγνατία Οδό (ύψος Κερδυλλίων) απογευματινές ώρες της 07-08-2023, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο (2) μεταφερόμενοι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

- Απογευματινές ώρες χθες, στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας), έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 23χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

- Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, συνελήφθη απογευματινές ώρες της 07-08-2023, 17χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Ανηλίκων Ροδόπης, για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Μυγδονίας αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού για θανατηφόρα σωματική βλάβη από αμέλεια

Μεσημβρινές ώρες χθες (07-08-2023), στο κέντρο της πόλης, 27χρονος ημεδαπός προκάλεσε χτύπημα σε 50χρονο ημεδαπό, έπειτα από μεταξύ τους επεισόδιο, με συνέπεια ο τελευταίος να καταπέσει στο έδαφος, χωρίς όμως να χάσει τις αισθήσεις του. Άμεσα ο παθών διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου πρωινές ώρες σήμερα κατέληξε.

Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη από αμέλεια από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και συνελήφθη ο 27χρονος, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.