Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Τι λέει το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για τη διακοπή μετάδοσης δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ3

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Η κυβερνητική απόφαση για τη διακοπή μετάδοσης δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ3 από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, είναι ενέργεια απαράδεκτη που υποβαθμίζει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού και στοχεύει στον ασφυκτικό έλεγχο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η είδηση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των εργαζομένων, που εκφράστηκαν μέσα από τις ανακοινώσεις τους και τις κινητοποιήσεις τους, τους προηγούμενους μήνες.

Είναι συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες, για μια ΕΡΤ κρατικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Με πλήρη αποκλεισμό της πραγματικής ενημέρωσης του λαού και με πάμφθηνους εργαζόμενους, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, να γίνει ένα κερδοφόρο μαγαζί με τη χρηματοδότηση του λαού και την ένταση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων της. Γι αυτό μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν προχωρήσει κατά καιρούς, σε δραστικές περικοπές και συρρίκνωση της ΕΡΤ και των εργαζομένων της μέσω συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα στους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και μέσω της παράδοσης της παραγωγής προγράμματος σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, έχει ανάγκη από μια ΕΡΤ3 με ποιοτικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα, που θα αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα και ανάγκες του λαού της περιοχής μας, που θα είναι αρωγός στην προβολή και ανάδειξη του πολιτισμού, αθλητισμού, που θα δίνει τη δυνατότητα προβολής ενός διαφορετικού ποιοτικά προγράμματος, μακριά από τα εμπορευματικά κριτήρια.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και των διεκδικήσεων τους. Διεκδικεί να μην περιοριστεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού, να αναβαθμιστεί ποιοτικά, να γίνουν απαραίτητες προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.