Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 23/8/2023, 7:48 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ημαθία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθησαν χθες (22 Αυγούστου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δυο ημεδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός ημεδαπού, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ντουλάπα 26 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια στην κεραμοσκεπή της διπλανής οικίας του δεύτερου ημεδαπού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από κεραμίδια, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου “Kalashnikov”, 2 γεμιστήρες και 11 ταχυγεμιστήρες με συνολικά 90 φυσίγγια.

Το παραπάνω πολεμικό όπλο θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (22 Αυγούστου 2023) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9 συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 209,46 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (22 Αυγούστου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, μία ημεδαπή γυναίκα και μία ανήλικη ημεδαπή, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας στις Σέρρες, μαζί με ακόμη μία ανήλικη ημεδαπή, αφαίρεσαν μέσα από κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 499 ευρώ. Το κλεμμένο κινητό βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Εξιχνιάσεις περιπτώσεων ληστείας και κλοπών, καθώς και επ’ αυτοφώρω σύλληψη για περίπτωση κλοπής και βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης και του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας – Χορτιάτη

Έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών που έλαβαν χώρα σε περιοχές αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2023 – Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν μία (1) περίπτωση ληστείας, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων και μία (1) περίπτωση κλοπής καυσίμων, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν συνολικά, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφιών:

– σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 21 και 18 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πλησίασαν 29χρονο αλλοδαπό και με την πρόφαση της μεταφοράς με το όχημά τους, τον επιβίβασαν σε αυτό και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

– σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, καθώς πρόεκυψε ότι το Μάιο του 2023 μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και έπειτα από ανεφοδιασμό με βενζίνη στο όχημα που επέβαινε, αποχώρησε χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας – Χορτιάτη και του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες χθες (22-08-2023), 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος διέρρηξε αρτοποιείο στην περιοχή της Θέρμης. Κατά τη σύλληψή του ο προαναφερόμενος αντιστάθηκε προσπαθώντας να διαφύγει, απειλώντας τους αστυνομικούς με κατσαβίδια που κατείχε, ενώ αποπειράθηκε να τους επιτεθεί με μεταλλική βέργα.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν δύο (2) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών και (18) μηνών για απόπειρα κλοπής, αντίσταση και κλοπή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας, αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, απογευματινές ώρες της 22/08/2023 έως πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα 23/08/2023, πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, στην ευρύτερη περιοχή των οδών Γιαννιτσών – Μοναστηρίου, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (104) άτομα,

Προσήχθησαν (22) άτομα και

συνελήφθησαν (5) εξ’ αυτών για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ

Βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.