Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 1/8/2020, 11:00 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή των Σερρών για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (31 Ιουλίου 2023) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε αγροτική περιοχή των Σερρών, όπου σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέσα σε θαμνώδη έκταση, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 200 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκαν δοχεία και ένα σκαπτικό εργαλείο που χρησιμοποιούσε.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1135762630718104

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.




Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (31 Ιουλίου 2023) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα. Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (31 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 20 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Μάιο του 2023, μεταφέρθηκε στον τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 9.960 ευρώ, προερχόμενο από εξαπάτηση ημεδαπού άνδρα, ο οποίος έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο γραπτό απατηλό μήνυμα (sms), δήθεν για την ενημέρωση των τραπεζικών του στοιχείων.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (31 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστείας και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν μία ληστεία, τρεις περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής και μία διάρρηξη καταστήματος και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:Τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 34 και 27 ετών, οι οποίοι μέσα Δεκεμβρίου του 2020 στην περιοχή της Καλαμαριάς, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης καταστήματος σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 83χρονη ημεδαπή την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (16.075) ευρώ.

24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022 στο κέντρο της πόλης, διέρρηξε (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους κοσμήματα αξίας (5.900) ευρώ και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι ο 24χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για διακεκριμένες κλοπές που αφορούν σε διαρρήξεις οχημάτων.

35χρονου αλλοδαπού, ο οποίο τον Μάιο του 2022 διέρρηξε κατάστημα στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη αλλοδαπός δυνάμει εντάλματος έπειτα από καταγγελία για γενετήσια πράξη σε βάρος 17χρονης

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθη χθες (31-07-2023) δυνάμει εντάλματος Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας για γενετήσια πράξη σε βάρος νεαρής κοπέλας.

Η καταγγελία πραγματοποιήθηκε από 17χρονη ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2023, σε υπαίθριο χώρο στο κέντρο της πόλης, ο συλληφθείς προέβη σε γενετήσια πράξη σε βάρος της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού με δίκυκλη μοτοσικλέτα

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (31-07-2023), 43χρονο αλλοδαπό για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, στην Εγνατία Οδό – ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, εντοπίστηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό τον 43χρονο και συνεπιβάτη αλλοδαπό, ο οποίος στερείτο των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι ο οδηγός κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις μελών συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 26 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος αρχηγικού μέλους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν ως «ρόλο» την αποθήκευση – απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, ενώ διαπιστώθηκε ότι για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούνταν υπαίθριοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (31-07-2023) σε περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Διεύθυνσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο (2) μέλη της συμμορίας, ενώ σε έρευνες χώρων που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα ηρωίνης βάρους (553) γραμμαρίων,

Ποσότητες άγνωστων ουσιών συνολικού βάρους (835,2) γραμμαρίων,

Χρηματικά ποσά ύψους (6.470) ευρώ.

Επιπλέον, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 25-07-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (01-08-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου αδασμολόγητων προϊόντων σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους και δράσεις.

Κατά την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 26-07-2023 έως και σήμερα (01-08-2023), αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε εμπορία λαθραίων και απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα:

Ελέγχθηκαν (315) άτομα,

Συνελήφθησαν (4) εξ΄αυτών, για παράβαση του Νόμου περί «Υπαίθριου Εμπορίου»,

Βεβαιώθηκαν (3) διοικητικά πρόστιμα,

Σχηματίστηκαν επιπλέον (10) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (815) αδασμολόγητα προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.