Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους λόφους Αγίου Γεωργίου και Ηρώων Κιλκίς, στις αναδασώσεις Μεταλλικού και αλσυλλίου Αξιούπολης

Σε ισχύ τίθεται από αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 7:30 το πρωί έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και ώρα 7:30 π.μ., η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και παραμονής εκδρομέων- καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορίας κινδύνου 4)- στις παρακάτω περιοχές:

1. Περιοχή του Λόφου Ηρώων της πόλης του Κιλκίς

2. Περιοχή αναδασώσεων Κιλκίς – Μεταλλικού,

3. Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς και

4. Δημοτικό αλσύλλιο Αξιούπολης
.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι, η προβλεπόμενη από τη συνεδρίαση της 10ης-5ου-2023 του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Κιλκίς ( Σ.Ο.Π.Π) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τέθηκε σε ισχύ έπειτα από σχετική εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κιλκίς.

Συνιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρησης της απόφασης, καθώς και η άμεση ειδοποίηση του κέντρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο και την ΚΥΑ 332/2022 (ΦΕΚ B΄ 3235/2022) για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

Δείτε σχτεικό ρεπορτάζ της Γνώμης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.