Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 25/7/2024, 11:16 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στην αυλή 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε 2 ποδήλατα, που ήταν σταθμευμένα έξω από τις οικίες των παθόντων. Τα κλεμμένα ποδήλατα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, προχθές (23 Ιουλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή τους, αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα επίσης αφαίρεσαν από κοινού δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, συνολικής αξίας 2.300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίπολης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Μάιο, μαζί με συνεργό της εισήλθαν παράνομα μέσα σε οικία σε περιοχή των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες καθώς και χρηματικό ποσό. Όπως προέκυψε από την έρευνα με μία από τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες η ανωτέρω πραγματοποίησε μία συναλλαγή.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου 2023, εισήλθαν σε κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής, προσποιούμενες τις πελάτισσες και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν φιάλες ποτών, αξίας περίπου 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το μεσημέρι της 7ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε μέσα από όχημα μία τσάντα που περιείχε τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.


Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου αδασμολόγητων προϊόντων σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους και δράσεις.

Κατά την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 19-07-2023 έως και σήμερα (25-07-2023), αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε εμπορία λαθραίων και απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα:Ελέγχθηκαν (481) άτομα,

Συνελήφθησαν (8) εξ΄αυτών, για παράβαση του Νόμου περί «Υπαίθριου Εμπορίου»,

Βεβαιώθηκαν (8) διοικητικά πρόστιμα,

Σχηματίστηκαν επιπλέον (9) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (718) αδασμολόγητα προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 18-07-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (25-07-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (6) υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης εξιχνίασαν έξι (6) υποθέσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και σχημάτισαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) ατόμων.

Αναλυτικά, κατά το χρονικό διάστημα από 25-05-2023 έως 14-07-2023 από χώρους του υπεραστικού σταθμού λεωφορείων ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στην περιοχή της Μενεμένης:42χρονος ημεδαπός αφαίρεσε από το χώρο αποσκευών λεωφορείου ένα σάκο, που περιείχε φορητό υπολογιστή και ρούχα.

24χρονος ημεδαπός αφαίρεσε από 21χρονο ένα τσαντάκι, που περιείχε κάρτα τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, καθώς και κινητό τηλέφωνο από 53χρονο ημεδαπό.

19χρονη ημεδαπή αφαίρεσε από το εσωτερικό λεωφορείου το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, που προέρχονταν από τις εισπράξεις εισιτηρίων.

Επιπρόσθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 35χρονος ημεδαπός αφαίρεσε από 66χρονη το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα, ενώ στην περιοχή της Μενεμένης 43χρονος ημεδαπός αφού παραβίασε κεντρική είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και προϊόντα συνολικής αξίας 1.040 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, απογευματινές ώρες της 24/07/2023 έως πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα 25/07/2023, πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (103) άτομα και (7) οχήματα

Προσήχθησαν (19) άτομα και

συνελήφθησαν (4) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.