Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, για το θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Με θλίψη και προσευχή επί ημέρες ζούμε την τραγική πραγματικότητα των πυρκαγιών στην πατρίδα μας με επώδυνες καταστροφές κυρίως στην Ρόδο και στην Κέρκυρα. Παράλληλα όμως ζούμε και το αλγεινό τετελεσμένο της απώλειας, εν ώρα καθήκοντος, δύο πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, του Σμ/γου Χρήστου Μουλά και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς Ανθ/γου Περικλή Στεφανίδη.

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου και την Κυριακή 30 Ιουλίου ε.έ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους. Η αξία της θυσίας τους θεμελιώνεται στην απόλυτη τέλεση του καθήκοντος, να σώσουν ζωές, να σώσουν τα δάση μας. 

Η συνάντηση της επιθυμίας τους με την δράση τους, γέννησε την ευθύνη τους, την οποία έφεραν στο ακέραιο, σε μια εποχή όπου το καθήκον συχνά λοιδορείται και η ανάληψη της ευθύνης συχνά δεν πραγματοποιείται. 

Τα ηρωικά παλληκάρια μας, ο Χρήστος και ο Περικλής, έπεσαν υπέρ καθήκοντος, με πίστη στην πατρίδα μας. Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους και ας ευχηθούμε ο Κύριος της Αναστάσεως να δώσει δύναμη εξ Ύψους στις οικογένειές τους. Αιωνία τους η μνήμη!!» 

Με πατρική αγάπη, θλίψη και ελπίδα στον Αναστάντα Κύριο μας

Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.