Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Πρόσκληση συμμετοχής στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, θέτουν από Δευτέρα 24/07/2023, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τις προτάσεις - παρεμβάσεις του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Παιονίας, που αφορούν τους οικισμούς του Πολυκάστρου, της Γουμένισσας και της Αξιούπολης.

Διέυθυνση συνδέσμου διαβούλευσης: (http://paionia.gov.gr/Εργα/2023-03-18_sap.aspx#Δημόσια%20ηλεκτρονική%20διαβούλευση%20επί%20του%20σχεδίου%20αστικής%20προσβασμότητας%20(Σ.Α.Π.)%20του%20δήμου%20Παιονίας%20-%20Παραδοτέο%20Π.2%20"Προσταση").

Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των προτάσεων παρέμβασης του ανωτέρω σχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 31/08/2023.

Κάντε τις προτάσεις - παρατηρήσεις σας και αποστείλετε αυτές στο διεύθυνση: sap@paionia.gov.gr

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να καθορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων και επεμβάσεων και να προσδιορίσει προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, έτσι ώστε να υπάρχει σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Μέσα από τη δημιουργία συνολικών διαδρομών προσβασιμότητας που θα συνδέουν δημόσια κτίρια ή κτίρια που φιλοξενούν κοινόχρηστες ή κοινωφελείς χρήσεις ή και χώρους πρασίνου, με προσβάσιμα πεζοδρόμια, διαβάσεις και προσβάσιμους χώρους στάθμευσης, προβλέπεται η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Βασικοί στόχοι ΣΑΠ

Έμφαση στον Άνθρωπο.

Ισότιμη προσβασιμότητα και ποιότητα ζωής.

Κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

Δημιουργία δικτύου προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Βελτίωση του δημόσιου χώρου και των προσβάσιμων διαδρομών σε επίπεδο δήμου.

Τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών για την ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών.

Περιοχές μελέτης και επεμβάσεων των Σ.Α.Π.:

Πεζοδρόμια/πεζόδρομοι/οδοί ήπιας κυκλοφορίας/πλατείες

Διαβάσεις

Νησίδες

Χώροι πρασίνου/άλση

Χώροι στάθμευσης

Είσοδοι δημόσιων κτιρίων ή κτιρίων που φιλοξενούν κοινόχρηστες ή κοινωφελείς χρήσεις

Στην πρώτη φάση έχουν υποβληθεί η ανάλυση της υφιστάμενης προσβασιμότητας με τίτλο «Παραδοτέο Π1 - Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης», που αφορά την ανάλυση των επιλεγμένων κεντρικών διαδρομών και κοινωφελών χρήσεων στους τρεις οικισμούς του Δήμου Παιονίας, του Πολυκάστρου, της Γουμένισσας και της Αξιούπολης.

(http://paionia.gov.gr/getattachment/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1/2023-03-18_sap/paradoteo_1.pdf.aspx).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.