Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς, για το θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη βαθιά οδύνη της στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, όπου ο συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης έχει καταγωγή από το Παλαιό Αγιονερί του Κιλκίς.

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Ειδικά για το συγκεκριμένο δυστύχημα, χρειάζεται άμεσα να διευρυνθούν όλα τα αίτιά του, μιας και τα ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία συντριβή του Καναντέρ είναι αμείλικτα. Σχετίζονται τόσο με την επάρκεια της εκπαίδευσης των δύο νέων σε ηλικία πιλότων και κατά πόσο με τα υπάρχοντα μέσα πραγματοποιείται η κατάλληλη εκπαίδευση κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και για τις συνθήκες αποκόλλησης του πλωτήρα, την ηλικία του αεροσκάφους, τις συνθήκες ελέγχου και συντήρησης του αεροσκάφους ανάμεσα στις πτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες συνθήκες της επιχείρησης, καθώς και την υψηλή καταπόνηση αεροσκάφους και προσωπικού.

Αντιπροσωπεία της ΤΕ θα παραβρεθεί στην κηδεία του Περικλή Στεφανίδη, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, στο Π. Αγιονερί, την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.