Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 31/7/2023, 11:15 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη προχθές (29 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε την στιγμή που είχε αποβιβάσει από όχημα 8 αλλοδαπούς, από τους οποίους 3 ανήλικοι, τους οποίους μετέφερε με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα, που οδηγούσε κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια συναλλαγής σε κατάστημα στο Κιλκίς, απέσπασε με τη μέθοδο της απασχόλησης, τον κωδικό προπληρωμένης κάρτας, αξίας 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθη ένας άνδρας για λαθρεμπόριο καπνού

Συνελήφθη προχθές (29 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της ίδιας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, στην κατοχή του ανωτέρω άνδρα, αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 163 συσκευασίες, που περιείχαν καπνό για ναργιλέ, συνολικού βάρους 115 κιλών και 250 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συσκευασίες με τον λαθραίο καπνό θα αποσταλούν στην αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης – Συκεών

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών εξιχνίασαν τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών (3 τετελεσμένες και 1 απόπειρα), που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και σχημάτισαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων.

Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:49χρονης ημεδαπής και ημεδαπού συνεργού της, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, η 49χρονη αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα στην περιοχή των Συκεών ένα τσαντάκι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ, έγγραφα και τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο συνεργός της.

- 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του τρέχοντος έτους διέρρηξε δύο διαμερίσματα στην περιοχή της Νεάπολης και αφαίρεσε από το ένα εξ αυτών τσάντα με τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες στη συνέχεια προέβη σε συναλλαγές αξίας (438) ευρώ.

- αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάιο του 2023 αφαίρεσε από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας του, τις οποίες στη συνέχεια τοποθέτησε σε όχημα ιδιοκτησίας του.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-07-2023 έως και 31-07-2023, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνολικά τέσσερα (4) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα μηχανήματα παραγωγής ήχου, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.