Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 27/7/2023, 11:08 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε αγροτική περιοχή, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε συνολικά 15 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν σπόροι κάνναβης που εντοπίστηκαν στην οικία του.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της προηγούμενης ημέρας, ενεργώντας μαζί με ημεδαπό συνεργό του και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν από επιχείρηση εξαρτήματα οχημάτων, συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 19ης Ιουλίου 2023 προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, προσέγγισε ηλικιωμένη ημεδαπή στην οικία της σε περιοχή της Πέλλας και με το πρόσχημα ηλεκτρολογικής βλάβης, αφαίρεσε από την οικία κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τα οποία συγκέντρωσε η παθούσα, δήθεν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Συνελήφθη ένα άτομο στις Σέρρες για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός να οδηγεί όχημα και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν το όχημα και να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό άνδρα, τη στιγμή που αποβίβαζε από το όχημα 12 αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού, ο οποίος οδηγούσε το όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 48χρονη ημεδαπή για κλοπή από οικία όπου απασχολούνταν ως οικιακή βοηθός

Στη σύλληψη 48χρονης ημεδαπής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όταν μετέβησαν σε οικία στην περιοχή της Ανάληψης, πρωινές ώρες χθες (26-07-2023), μετά από κλήση του 81χρονου ιδιοκτήτη για περίπτωση κλοπής.

Σε βάρος της 48χρονης σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως δικογραφία για κλοπή, απειλή, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, εξύβριση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η προαναφερόμενη γυναίκα, εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός στην οικία 81χρονου ημεδαπού, σε δύο περιπτώσεις μέσα στον Ιούλιο του 2023 αφαίρεσε από την κατοχή του ιδιοκτήτη χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι η 48χρονη κατά τη διάρκεια της σύλληψης προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ενώ κατά την παραμονή της στο Τμήμα προκάλεσε αναστάτωση και διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 35χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες χθες (26-07-2023) αφαίρεσε από περίπτερο στην περιοχή του Ευόσμου προϊόντα από ψυγείο που διέρρηξε.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, σε τρεις περιπτώσεις κατά το μήνα Ιούλιο του 2023 διέρρηξε ένα σχολικό λεωφορείο και δύο καταστήματα ψιλικών, στην περιοχή του Ευόσμου, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, εργαλεία και διάφορα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος κατά την προσαγωγή του στο Τμήμα δήλωσε ψευδώς τα στοιχεία του 39χρονου αδερφού του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανθρωποκτονία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (27-07-2027), σε περιοχή του Ευόσμου, εντοπίστηκε επί του πεζοδρομίου, από προστρέξαντες αστυνομικούς, σοβαρά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.