Στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας ενημέρωσε το σώμα ότι ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Άμυνας κ. Ν. Δένδια, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα συμβολής της Βουλής στην οικονομική στήριξη του αγέννητου παιδιού του σμηναγού, προσθέτοντας: «Εξήγησα στον υπουργό Άμυνας ότι προφανώς η Βουλή θα «υιοθετήσει» το αγέννητο παιδί, καθώς είναι στον τρίτο μήνα της κύησής της η χήρα του Σμηναγού Μουλά, μέχρι τα 25 του χρόνια, με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως».
Ο Πρόεδρος της Βουλής στην ενημέρωσή του προς την Ολομέλεια τόνισε ότι η οικονομική στήριξη της Βουλής στα παιδιά των πεσόντων μελών των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ από το 2010 επί προεδρίας του αειμνήστου Φίλιππου Πετσάλνικου προστέθηκαν και τα παιδιά των πεσόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας τόνισε:
«Η διαδικασία δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με το σήμερα. Το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να «υιοθετεί», δηλαδή να στηρίζει οικονομικά μέχρι το 25ο έτος τα παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. Το 2010, επί προεδρίας του αείμνηστου Φίλιππου Πετσάλνικου, αυτή η «υιοθεσία», αυτή η οικονομική στήριξη, στοιχειώδης, συμβολική, αλλά στήριξη, επεκτάθηκε και στα παιδιά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε ανακοίνωση που εκδώσαμε στα τέλη Μαρτίου φέτος, επισημαίνεται ότι από το 2010 έως σήμερα η Βουλή παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Αναφερόμαστε στο 2010 γιατί τότε εντάχθηκαν και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά η διαδικασία αυτή ισχύει από το 1998. Στην ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζεται ότι κατά το τρέχον έτος, 2023, διατίθενται για τη στήριξη 72 παιδιών, 43 συνολικά πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το ποσό των 625 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Πρόκειται για παιδιά που είναι ακόμα ανήλικα, είτε σπουδάζουν, για παιδιά δηλαδή που είναι μέχρι τα 25 τους έτη. Με τη συμβολική αυτή ενέργεια η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα.
Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους χρειάζονται στήριξη και η Βουλή είναι έτοιμη να την προσφέρει. Οι όροι αυτής της στήριξης περιγράφονται σε αποφάσεις της Βουλής και αφορούν, επαναλαμβάνω, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασαν τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια, από πτώση αεροσκάφους, ή στην κατάσβεση πυρκαγιάς. Εμπίπτει απολύτως η περίπτωση του αγέννητου παιδιού του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και η Βουλή θα πράξει και πάλι το καθήκον της.»
Ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υπογράμμισε ακόμη ότι η οικονομική συνεισφορά της Βουλής προστίθεται και στα άλλα μέτρα του ελληνικού κράτους για τη στήριξη των οικογενειών πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. «Εγώ αναφέρομαι στη συμβολή της Βουλής, εδώ και πολλά χρόνια, σεμνά, σιωπηλά και ελπίζω αποφασιστικά» κατέληξε.
Ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υπογράμμισε ακόμη ότι η οικονομική συνεισφορά της Βουλής προστίθεται και στα άλλα μέτρα του ελληνικού κράτους για τη στήριξη των οικογενειών πεσόντων εν ώρα καθήκοντος. «Εγώ αναφέρομαι στη συμβολή της Βουλής, εδώ και πολλά χρόνια, σεμνά, σιωπηλά και ελπίζω αποφασιστικά» κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.