Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Επικίνδυνη οδήγηση στο Πολύκαστρο

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Ιωάννα Κονιτόρου
Σε μια περιπλάνηση στην τοπική ειδησεογραφία παλαιοτέρα είχα πέσει σε μια ανάρτηση η οποία τίτλο είχε την "Ο επικίνδυνος δρόμος με τις ελάχιστες λεύκες στο Πολύκαστρο" https://gnomikilkis.blogspot.com/2023/02/blog-post_343.html#more


Περιληπτικά αναφέρονταν στους ασυνείδητους οδηγούς , στην ανατολική είσοδο του Πολυκάστρου, όπου ενώ η ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα εν τούτοις τα περισσότερα οχήματα δεν τηρούν το όριο, με να θέτουν σε κίνδυνο πεζούς και άλλα οχήματα. Πρωταγωνιστές είναι τα ογκώδη οχήματα και μοτοσυκλέτες.

Ιδιαίτερα οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν την ευθεία αυτή για να αναπτύξουν το μέγιστο της ταχύτητας.
Σε αυτόν τον δρόμο οι ίδιοι οι οδηγοί αποδεικνύουν ότι από πλευρά τους δεν υπάρχει συναίσθηση του κινδύνου και να υπερτιμούν τις δυνατοτητες τους θέτοντας τον εαυτό τους πάνω από κάθε νόμο, είτε φυσικό είτε νομικό.

Πράγματι βρέθηκα απογευματινές ώρες σε αυτόν τον δρόμο και με προξένησε εντύπωση ότι οχήματα (μικρά η μεγάλα) κινούνταν σε αυτόν τον δρόμο πάνω από το όριο.

Σε κάποια στιγμή τις σκέψεις ου διέκοψε ένας ήχος. Δυο μοτοσυκλέτες ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αυτήν την ευθεία. Η σκέψη μου ήταν, καλά δεν σκέφτονται τον εαυτό τους τόσο άγνοια κινδύνου; και αν πεταχτεί κάποιο σκυλί;

Θα λέμε ο νεκρός καλό παιδί αλλά έφταιγε ο δήμος που δεν μαζεύει τα αδέσποτα πχ.

Αισθάνθηκα τρόμο για τον οδηγό. Αισθάνθηκα σαν τους εφήβους στην ταινία «Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» με τον ρόλο του Φρέντυ Κρούγκερ, να κατέχει ο ασυνείδητος οδηγός που οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα εν γνώση του και εμείς θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην κοιμηθούμε.

Ίσως αφού δεν υπάρχει σύνεση από τους ίδιους , κάποιος πρέπει να προστατέψει αυτούς τους επίδοξους οδηγούς αλλά και εμάς, τους πεζούς ή τους οδηγούς.

Κάποιας... Πέρα από τον φύλακα άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.