Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Σχόλιο της Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο νομό

Δελτίο τύπου Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ
Το εκβιαστικό δίλημμα περί “αυτοδυναμίας” επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση της ΝΔ στον πεζόδρομο τις 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτόμενος την πόλη, δεν επέλεξε να περιοδεύσει σε κανένα χώρο δουλειάς, επιχείρηση, εργοστάσιο για να συναντήσει τους εργάτες και τις εργάτριες του νομού. Στους τόπους που παράγεται ο τεράστιος πλούτος από τις πλάτες τους, εκεί που οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, την ανασφάλεια, τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα. 

Όλα αυτά για τα οποία το κόμμα του, τα στελέχη του, οι πέντε Κιλκισσιώτες υποψήφιοι βουλευτές του, δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τίποτα, χρόνια τώρα. Κανένας βουλευτής της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Βελόπουλου, τόσα χρόνια δεν έβγαλε τσιμουδιά στη Βουλή, δεν έκανε ούτε μία παρέμβαση- ερώτηση, δεν στήριξαν ποτέ τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας, ή για να παρθούν πίσω οι εκατοντάδες απολύσεις που έγιναν τον τελευταίο μόνο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να κρατάνε μικρό καλάθι για τις εξαγγελίες περί “ανάπτυξης,” επενδύσεων και αύξησης των μισθών. Η κυνική ομολογία ότι αυτά “δεν θα γίνουν μαγικά, ή με συνταγές υπερφορολόγησης της επιχειρηματικότητας, αλλά θα γίνουν μέσα από επενδύσεις, μέσα από κίνητρα, μέσα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις”, δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο φορολόγησης του πλούτου, την ίδια ώρα που δεν πρόκειται να αγγίξει ούτε τους έμμεσους φόρους, ακόμα και σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης που επιβαρύνουν ιδιαίτερα το λαό.

Από την άλλη, ότι έχει να πει η ΝΔ με το ντόπιο κεφάλαιο, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, το έχει πει και το έχει κάνει πράξη χρόνια τώρα, στηρίζοντας με νόμους, με ζεστά πακέτα μπόλικου χρήματος την κερδοφορία τους, όπως για παράδειγμα από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, από τις φοροαπαλλαγές, από άλλες επιδοτήσεις...

“Το παραμύθι της καπιταλιστικής ανάπτυξης το ξέρει καλά ο Κιλκισσιώτικος λαός. Το έχει ζήσει χρόνια τώρα και το έχει πληρώσει ακριβά με τη ζωή του!”

Στο Κιλκίς της περιβόητης ανάπτυξης δεν έχουν γίνει ακόμα έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες και τους όρους παραγωγής των αγροτών της περιοχής. Όσα προεκλογικά εξαγγέλθηκαν, αυτά έχουν καθυστερήσει δεκαετίες ολόκληρες.

Στο Κιλκίς της περιβόητης ανάπτυξης, τα σχολικά κτίρια μετράνε δεκαετίες ζωής, χωρίς τον αναγκαίο προσεισμικό έλεγχο, γιατί αυτά για την κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων που πέρασαν, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λογαριάζονται ως κόστος...

Στο Κιλκίς της περιβόητης ανάπτυξης, η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας είναι αποκαλυπτική. Ακόμη να λειτουργήσει η ΜΕΘ, σε ένα νομό με πολυάριθμο εργατικό δυναμικό και σχολικά κτίρια. Με ένα νοσοκομείο που κοντεύει τον έναν αιώνα ζωής, και λειτουργεί με το ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, σε ένα νομό που λόγω αυτών των τραγικών ελλείψεων κόστισε τη ζωή σε πάνω από 600 συνανθρώπους μας, την περίοδο της πανδημίας. Είναι επικίνδυνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής οι ελλείψεις και στα δύο νοσοκομεία, σε γιατρούς, νοσηλευτές, επάρκεια στόλου και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να δυναμώσει περισσότερο τα κόμματα που τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.

Τα “ποσοστά καύσωνα”, που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Κιλκίς, θα σηματοδοτήσουν “βαρύ χειμώνα” για το λαό. Όσο για το κάλεσμα για δεύτερη έδρα της ΝΔ στο νομό, ο λαός ας κρατήσει μικρό καλάθι και να στεφτεί σοβαρά: Τι θα του προσφέρει, ο ένας ή οι δύο βουλευτές της ΝΔ; Ο ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Ο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Κανένας από τους τρεις, με όποια σύνθεση και συσχετισμό, δεν θα είναι στο πλευρό του την επόμενη μέρα, κανένας δεν πρόκειται να μεταφέρει στην Βουλή και να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος των αναγκών του, ούτε ως βουλευτές, ούτε ως κόμματα, συνολικά με τα στελέχη τους στο νομό.

Το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι ποιος μπορεί να αποτελέσει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση προς όφελος του λαού απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΚΚΕ έχει ήδη αποκαλύψει στον λαό ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της “επόμενης μέρας” είναι συγκεκριμένο:

-- Είναι η επιστροφή σε “ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος, με επιδείνωση της φοροληστείας από άμεσους και έμμεσους φόρους και νέα πράσινα χαράτσια.

-- Είναι τα πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και οι “μεταρρυθμίσεις” για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, για να βάλουν στο χέρι πάνω από 32 δισ. ευρώ για να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

-- Είναι η πιο αποφασιστική προώθηση της στρατηγικής της “πράσινης μετάβασης”, που για τον λαό σημαίνει “λαμπόγυαλα” παντού και ακριβότερο ρεύμα, εμπορεύματα, στέγη και μετακινήσεις.

-- Είναι η δέσμευση να μην προχωρήσουν σε καμιά αύξηση μισθού, λόγω προϋπηρεσίας, μέχρι το 2027, όπως αποκαλύπτει η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν, την οποία κανείς τους δεν τολμά να αμφισβητήσει. Με δυο λόγια, τριετίες τέλος.

-- Είναι δεσμευμένοι, επίσης, απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλα επικίνδυνα σχέδια, που φτάνουν μέχρι και σε διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα και τόσα άλλα.

Αυτή είναι η “σταθερότητα” που υπόσχεται ότι θα εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Στον στόχο αυτής της σταθερότητας, συναντιούνται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση “συναινετική”, “συστημική”, που θα “βάζει πλάτη” στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων.

Καμιά ψήφος, λοιπόν, δεν πρέπει να πάει χαμένη, ούτε στο Κιλκίς, δίνοντας περισσότερη δύναμη και ποσοστά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλο, Πλεύση, Νίκη, αλλά να πέσει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μόνο στο ΚΚΕ!

Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.