Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

"Είμαι πάντοτε έτοιμη να πολεμήσω για αυτά που πιστεύω'' - H Έλενα Ράπτη μιλά στους Χρυσή-Ράνια Παπαδοπούλου και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά



Μεγάλη μας Χαρά και Ιδιαίτερη Τιμή μας να φιλοξενούμε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές 2023 την κυρία Ράπτη, μια πραγματικά ακούραστη και αποτελεσματική Πολιτικό, για την Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη και την Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε: Η Θεσσαλονίκη έχει την Επιλογή της! Enjoy us ladies and gentlemen..
- Γιατί Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης, Ε.Λ.Κ., Ν.Δ, Ο.Ν.ΝΕ.Δ., γενικά γιατί Κεντροδεξιά εν έτη 2023; Ποιο το μεγάλο μας ατού ως ''γαλάζια παράταξη'';

Ξεκινώ ανάποδα. Κεντροδεξιά γιατί εκφράζει το πιο αποτελεσματικό μίγμα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας, ΟΝΝΕΔ γιατί δείχνει στη νεολαία ένα πραγματικά προοδευτικό δρόμο, Ν.Δ. γιατί είναι συνδεδεμένη με όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές που μας πηγαίνουν μπροστά. ΕΛΚ γιατί είναι η μεγαλύτερη και πιο δημιουργική ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια και Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί με την προσωπική του σφραγίδα η χώρα μας απέκτησε οικονομική δύναμη, διεθνές κύρος, ισχυρές συμμαχίες, αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνική ευαισθησία.

- Μίλησε μας για τις γειτονιές σου, την περιοχή που μένεις, που κατάγεσαι, την πόλη σου, τον λαό της νύφης του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη μας, την Μακεδονία μας... ό,τι έχεις μέσα στην καρδιά σου για όλα αυτά τα σπουδαία!

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που συνδέεσαι για πάντα μαζί της. Μεγάλωσα στις γειτονιές της Τούμπας, παιδί της πόλης, δεν έφυγα ποτέ. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη, μ΄ ένα υπέροχο θαλάσσιο μέτωπο που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της να έχουν μια καθημερινή συνομιλία με το υγρό στοιχείο, τη θάλασσα. Είναι μια πόλη φιλική και φιλόξενη. Πλέον γίνεται κέντρο του ενδιαφέροντος σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, θέση που της αξίζει και της αναλογεί. Έχει τους δικούς της ρυθμούς και τη δική μας φιλοσοφία. Σε μαγνητίζει και σε κρατά κοντά της. Για όλους εμάς είναι αναντικατάστατη.

- Είσαι έτοιμη για τις μεγάλες, όμορφες, πολιτικές μάχες -της ιδεολογίας μας και της παράταξης μας- της Άνοιξης-Καλοκαιριού του 2023;


Είμαι πάντοτε έτοιμη να πολεμήσω για αυτά που πιστεύω. Στην πολιτική και στην κοινωνία. Οι εκλογές που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες. Οι συμπολίτες μας θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα πάει μπροστά ή εάν θα γυρίσει πίσω στην εποχή των πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ που κόστισαν ακριβά στον ελληνικό λαό. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει πολλά. Όσο πιο δυνατή βγει η Ν.Δ. τόσο πιο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα της επόμενης τετραετίας. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα είναι σειρήνες που πρέπει να αρνηθούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπούμε σε μια περιπέτεια ακυβερνησίας. Γιατί όσα πολύ δύσκολα κερδίσαμε, πολύ εύκολα μπορούν να χαθούν. Θα δώσουμε τη μάχη με ευθύνη, λέγοντας μόνο αλήθειες. Μιλώντας για το μεγάλο μας έργο, αλλά και για όσα δεν καταφέραμε ή δεν προλάβαμε να κάνουμε.

- Είναι σε καλύτερο βαθμό και θέση, ο ρόλος και οι προσδοκίες της γυναίκας του σήμερα σε σχέση με 20-25 χρόνια πριν;

Ασφαλώς ναι. Και είναι στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας με πολλαπλό ρόλο. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Συμπεριφορές που θίγουν τη γυναίκα πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να είναι μια μάστιγα σε όλες τις κοινωνίες. Οι γυναίκες κατέκτησαν πολλά. Θέσεις, προνόμια, αναγνώριση, ισότητα. Όχι όμως παντού και όχι όλες. Για κάθε γυναίκα που ακόμη βιώνει οποιασδήποτε μορφής διάκριση εμείς θα δίνουμε τον αγώνα μας.

- Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι, είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη, είτε γενικά, ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.

Δύσκολη ερώτηση. Θα μείνω στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα με εμπνέει. Θα πω την μοναδική Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τη συμβολή της στον ελληνικό πολιτισμό, θα πω τον Ιωάννη Καποδίστρια για την φιλοπατρία, την ευσέβεια και το ανολοκλήρωτό πολιτικό του όραμα και θα πω και τον Οδυσσέα Ελύτη που είπε «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.»

Λίγα λόγια για το πλούσιο Έργο και την σπουδαία Δράση της κυρίας Έλενας Ράπτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη υπέροχη Θεσσαλονίκη! Εργάσθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των oπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ψυχολογία και έκανε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Μιλάει Αγγλικά

Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής της Εκλογικής Περιφέρειας Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2004. Επανεκλέγεται Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2009 και το 2012 (2), 2015 (2), 2019. Εκ νέου Υποψήφια σε λίγε μέρες!

Από το 2004 έως σήμερα...

Εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Ορίζεται Μέλος:
της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων
της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία
Εκλέγεται Αντιπρόεδρος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ισπανίας και της Τσεχίας. Ορίζεται Μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Εθνικά Κοινοβούλια της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Τσεχίας, των Η.Π.Α., της Σαουδικής Αραβίας, της Σουηδίας, της Τυνησίας, της Ισπανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Ορίζεται Μέλος των Ομάδων των Διαρκών Επιτροπών:
Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων/Τομέας Μακεδονίας–Θράκης
Μορφωτικών Υποθέσεων/Τομέας Πολιτισμού
Παραγωγής & Εμπορίου/Τομέας Τουρισμού
Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης/Τομέας Δημόσιας Τάξης
Κοινωνικών Υποθέσεων/Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων
Εισηγήτρια του Νέου Νόμου για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Πολιτικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1998. Επανεκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 2002, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Είναι ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» και στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό «Ομάδα Μαζί Σας». Το 2011 ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Εχει λάβει κεντρικό ρόλο σε πληθώρα από κομματικές, συνεδριακές και ιδεολογικές δραστηριότητες πανελλαδικού και υπερεθνικού-ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Τελευταίο, αλλά τοσο σπουδαίο, εδώ και 10 και πλέον χρόνια ''τρέχει'' την κοινωνικά χρήσιμη και πολιτικά επίκαιρη Καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ''ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ'' κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης - εκμετάλλευσης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.