Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

"Ιδιοτέλεια, κουτοπονηριά, ωφελιμισμός, κουτοπονηριές και διπροσωπία"

Υπογράφει ο 
Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Υποψήφιος Δήμαρχος, ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ

Ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου και καθώς η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω της διπλής εκλογικής διαδικασίας των εθνικών εκλογών, μέσα από τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα, προκύπτουν κάποιες σκέψεις αλλά και θέσεις τις οποίες καταθέτω.

Πάντοτε στη μέχρι τώρα πορεία μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας, πορεύτηκα με τους συνεργάτες μου με αρχές και αξίες, σεβόμενος πρώτα απ’ όλα την εντολή που μου έδιναν οι συμπολίτες μου και οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπώ αλλά και την αυτονομία και την ελευθερία πολιτικής βούλησης των συνεργατών μου.

Δυστυχώς, δεν αντιμετώπισα την ίδια συμπεριφορά από κάποιους «συνοδοιπόρους» και «συναγωνιστές». Σε αρκετές εκ των περιπτώσεων, επικράτησαν φαινόμενα ιδιοτέλειας, κουτοπονηριάς και ωφελιμισμού. Άνθρωποι οι οποίοι μέσα από το συνδυασμό μας και με την στήριξη των συμπολιτών μας, κατέλαβαν θέσεις διοίκησης και εκ του αποτελέσματος απέτυχαν, τώρα βγαίνουν στην τοπική κοινωνία και λοιδορούν το συνδυασμό μας και τα στελέχη του!

Αντί να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες και την προσωπική τους ανεπάρκεια, προσπαθούν να μετακυλήσουν το βάρος στους άλλους, ώστε οι ίδιοι να εξαγνιστούν και να σπεύσουν να πιάσουν στασίδι σε άλλες παρατάξεις για να κάνουν πράξη τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Στις τοπικές κοινωνίες όμως, δεν έχουν θέση αυτές οι συμπεριφορές. Πληγώνουν και προσβάλλουν το αίσθημα των συμπολιτών μας και εντέλει εκτίθενται στη συνείδηση του κόσμου. Οι πολίτες έχουν μνήμη, έχουν κρίση και πλέον έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν απόλυτα συμπεριφορές και στάσεις ζωής.

Η δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ», βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία στελεχιακής ανανέωσης αλλά και διαλόγου με την τοπική κοινωνία για την διαμόρφωση του εκλογικού μας προγράμματος, των θέσεων και των δεσμεύσεων μας για την επόμενη πενταετία.

Στην προσπάθεια αυτή χωράνε όλοι όσοι έχουν τάξει τον εαυτό τους στον συλλογικό αγώνα για το κοινό καλό. Για μια Παιονία Νέα και Ισχυρή, απέναντι σε όλα όσα μας πλήγωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Με εντιμότητα και διαφάνεια, με πίστη στη δύναμη των πολιτών, με αγωνιστικό φρόνημα, για να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα της νυν δημοτικής αρχής. Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας με επίκεντρο τον δημότη, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας μας και με το βλέμμα στραμμένο στα μικρά και μεγάλα έργα που θα κάνουν πιο βιώσιμες τις πόλεις και τα χωριά μας.

Στο αγώνα αυτό όμως δεν έχουν θέση ούτε το προσωπικό συμφέρον, ούτε οι κουτοπονηριές ούτε και η διπροσωπία. Όσοι παραμένουν στις τάξεις του συνδυασμού μας εκλεγμένοι με τις ψήφους των συνδημοτών μας που τίμησαν την δημοτική μας παράταξη, οφείλουν να είναι στρατευμένοι στο κοινό όραμα και αφοσιωμένοι στον αγώνα για την επικράτηση των προγραμματικών μας αρχών.

Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν, αλλά και όσοι αποφάσισαν να θέσουν εαυτόν εκτός παράταξης, οφείλουν να παραδώσουν την έδρα τους στο δημοτικό συμβούλιο και να πάνε να ενταχθούν σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιθυμούν. Πρέπει όμως έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή πριν τις δημοτικές εκλογές και την συγκρότηση των συνδυασμών, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών τους και να πράξουν το αυτονόητο.

Οποιαδήποτε άλλη στάση και συμπεριφορά, πλην της παραίτησης από την θέση του δημοτικού συμβούλου και της επιστροφής της έδρας στον συνδυασμό που ανήκει, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα στη συνείδηση των πολιτών.

Εμείς, ως ΝΕΑ και ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ, με τα νέα στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας και με την εμπειρία των παλαιοτέρων που τίμησαν το ρόλο και την αποστολή που τους ανέθεσαν οι συνδημότες μας, πορευόμαστε ακόμη πιο αγωνιστικά για την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος και οι Δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.