Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ
 
«1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς»
Σχετ.: http://conferencekilkis.sites.sch.gr


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο της «Αυστροελληνικής Καπναποθήκης Κιλκίς» το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς με τίτλο: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ.


Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Φιλοδοξούμε να είναι μια γιορτή επιστήμης και πράξης όπου 125 εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν δράσεις και προτάσεις με παιδαγωγικό αποτύπωμα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διάχυση καινοτόμων ή αποτελεσματικών διδακτικών και εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς και παιδαγωγικών θέσεων με έμφαση στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων. Μέσα από παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία, μεθόδων, επιστημονικών προσεγγίσεων και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα αναδειχθεί η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και θα ενθαρρυνθούν συνεργασίες.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

Τέχνη & Εκπαίδευση
Λογοτεχνία & Εκπαίδευση
ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
Μάθηση & Παιχνίδι
Συνέργειες μεταξύ σχολείων ή τάξεων
Γονείς & Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή
Δραστηριότητες Προσχολικής Αγωγής
Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο.
Οι Ξένες Γλώσσες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στο Συνέδριο θα προσκληθούν για να χαιρετίσουν την έναρξή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ.κ. Δημήτριος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κος Στέφανος Παραστατίδης και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κος Πέτρος Παππάς ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κος Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κος Δημήτριος Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Κωνσταντίνος Σιωνίδης. Επίσης, θα παραβρεθούν καθηγητές Πανεπιστημίου που θα εκφωνήσουν ομιλίες επιστημονικού - παιδαγωγικού περιεχομένου. Αναμένουμε ότι θα συμμετέχουν στο συνέδριο, δια ζώσης και διαδικτυακά, συνολικά εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, πολλοί/πολλές εκ των οποίων θα είναι επισκέπτες από άλλους νομούς.

Στόχος μας το συνέδριο αυτό να εδραιωθεί θεσμικά σε ετήσια βάση και μέσω αυτού ο εκπαιδευτικός κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να αποκτήσει ένα ‘’παράθυρο’’ επικοινωνίας με όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα επιστημονικό μετερίζι ανάδειξης του μόχθου των εκπαιδευτικών του νομού μας αλλά και όλης της Ελλάδας, ένα ‘’εργαλείο’’ διάδρασης με το ‘’καινούριο’’ στον χώρο των επιστημών και της πράξης, το παιδαγωγικό μας σπίτι για τη γνωριμία με νέα ρεύματα και προσεγγίσεις.

Στόχος μας, με αφετηρία το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς να κάνουμε το Κιλκίς παιδαγωγικό πόλο έλξης και να το βάλουμε στον εκπαιδευτικό χάρτη της πατρίδας μας ως ισότιμο συμμέτοχο και συνομιλητή.
Ευχαριστήριο προς χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκφράζει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους τους χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς με τίτλο «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη» για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Η προσπάθεια μας να γίνει το Κιλκίς παιδαγωγικός πόλος έλξης και να εδραιωθεί στον εκπαιδευτικό χάρτη της πατρίδας μας ως ισότιμος συμμέτοχος και συνομιλητής προσελκύοντας επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, βρήκε θερμούς υποστηρικτές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου μας.

Η άμεση ανταπόκρισή τους, η στήριξη τους και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση των εργασιών του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του Συνεδρίου που με διάθεση κοινωνικής προσφοράς προς την ‘’κοινότητα’’ συνεισέφεραν στη διοργάνωσή του:

Alumil

Φάρμα Κουκάκη

Eurimac

“Πάικο” Νερά Μακεδονίας

ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος

Βιβλιοπωλείο “Σύμμετρο”

Boulangerie-Patisserie “Τσαχουρίδη”

Αρτοζαχαροπλαστείο “Μύλος”

Αρτοζαχαροπλαστείο “Eva-Mari”,

Pastry shop “KONTOS”

Βιοτεχνία Ξηρών Καρπών DEDAS NUTS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.