Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 25/5/2023, 03:24 μ.μ.

Περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, τα οποία είχαν αποκρύψει οι δράστες στο εσωτερικό βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα)

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό – ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και 27χρονη ημεδαπή – μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 23-05-2023, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων και στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα των δραστών εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα) και κατασχέθηκαν, 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 25 δέματα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο 33χρονος αλλοδαπός, με άμεση συνεργάτιδα την 27χρονη, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος συλληφθείς, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Άμεσα συνελήφθησαν 3 άτομα για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στο σπίτι του στην Χαλκιδική

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, καθώς και κλοπών από καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές (23 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, 2 ημεδαποί άνδρες και ένας ανήλικος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ανήλικου συνεργού τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το βράδυ της 22 προς 23 Μαΐου 2023, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν παράθυρο οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν ηλικιωμένο ημεδαπό, τον κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και το όχημα του, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, διέρρηξαν 4 καταστήματα σε κοντινές περιοχές, από όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην εθνική οδό Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκρουση σε μεταλλικό στηθαίο.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Μαΐου 2023, διέπραξαν σε περιοχές της Χαλκιδικής μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα δοχείο με βενζίνη. Επίσης από την αυλή του ενός σπιτιού αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα όχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη γιαναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (23 Μαΐου 2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή της οικίας του 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του 2 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 9,72 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη, επ’ αυτοφώρω, χθες (23 Μαΐου 2023) το απόγευμα στην πόλη των Σερρών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει διαρρήξει αποθήκη μονοκατοικίας, από όπου αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην παθούσα. Επίσης κατασχέθηκε ένα ποδήλατο, που όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει νωρίτερα από άλλη περιοχή της πόλης των Σερρών. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.


Εξιχνίαση κλοπών

 - Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 16 έως 20 Μαΐου 2023, παραβίασε αποθήκη ημεδαπού σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο και μία κυνηγετική καραμπίνα. Όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια διέθεσε την κλεμμένη καραμπίνα έναντι χρηματικού αντιτίμου σε ημεδαπό άνδρα, ο οποίοςεντοπίστηκε και συνελήφθη. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στοννόμιμο κάτοχό τους.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (22 Μαΐου 2023) το μεσημέρι ενεργώντας μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα από επιχείρηση σε περιοχή της Ημαθίας. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν σε όχημα που χρησιμοποίησαν και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ατόμου στις Σέρρες

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ληστείας, που έγινε προ διμήνου σε βάρος ατόμου στις Σέρρες.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, πρωινές ώρες της 24ης Μαρτίου 2023 στην πόλη των Σερρών, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, πλησίασε έναν άνδρα και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (24 Μαΐου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχει μία αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 27,3 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2023, παραβίασε κατάστημα στις Σέρρες και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.