Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 18/5/2023, 9:29 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές και απόπειρες κλοπής

Για 14 κλοπές και 9 απόπειρες κλοπής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προχθές (16 Μαΐου 2023) στην Πιερία, 2 ημεδαποί άνδρες, μία ημεδαπή γυναίκα και μία ανήλικη ημεδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 3 συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι 4 συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 6 θρησκευτικές εικόνες και 1 κατσαβίδι.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν:

· 13 κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Λάρισας,

· 9 απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Ημαθίας και

· 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν 2 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνολικά 6 άτομα σε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

· 47 δενδρύλλια και φυτά κάνναβης,

· 1 κιλό και 741,87 γραμμάρια κάνναβης,

· 196,62 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

· 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης,

· 7 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

· 2 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης,

· 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

· το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη το απόγευμα της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην αυλή της οικίας του καλλιεργούσε 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 160 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 8,7 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «ROXY», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 6 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 156 γραμμαρίων,

· κατεργασμένη κάνναβη βάρους 75 γραμμαρίων,

· κοκαΐνη βάρους 4,36 γραμμαρίων,

· 7 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

· 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

· το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 487,7 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 121,62 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

 89,47 γραμμάρια κάνναβης,

 μικροποσότητα κοκαΐνης,

 2 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης και

 το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αποθήκη της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 φυτά κάνναβης. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς
.

Συλλήψεις για κλοπές και παραμέληση ανηλίκου 

Σε συνέχεια του από 17 Μαΐου 2023 Δελτίου Τύπου, αναφορικά με τησύλληψη 4 ατόμων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ΑσφάλειαςΚατερίνης, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της διακεκριμένης κλοπής και τον σχηματισμό δικογραφίας σε 3 συνεργούς τους, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ακόμη μία ημεδαπή γυναίκα εκ των συνεργών που αναζητούνταν, καθώς επίσης και μία ημεδαπή γυναίκα, μητέρα της ανήλικης που είχε συλληφθεί αρχικά, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Σε επιπλέον έρευνες που διενεργήθηκαν σε 3 οικίες συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4 ρολόγια και 2κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και 2 κάλυκες φυσιγγίων.

Συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών,ημεδαπή γυναίκα, καθώς νωρίτερα της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, από την κατοχή ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. 

Επίσης διαπιστώθηκε ότι προχθές το πρωί αφαίρεσε με τον ίδιο τρόπο από την κατοχή του παραπάνω ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Στην κατοχή της ημεδαπής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40,40 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου μαζί με συνεργό τους, διέρρηξαν δύο φορές την περίφραξη επιχείρησης που βρίσκεται σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν από τον προαύλιο χώρο, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, αντικείμενα και εργαλεία, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό τους.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις δέκα (10) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης χθες τα ξημερώματα συνέλαβαν νεαρό ημεδαπό, ο οποίος αφαίρεσε αυτοκίνητο από την περιοχή των Μετεώρων.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης 95 γραμμαρίων και 8 δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων με διαφορετικά στοιχεία στο καθένα, στα οποία είχε επικολληθεί η φωτογραφία του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οικιών και αυτοκινήτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης έπειτα από τη σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα διάρρηξης οικίας στην περιοχή του Νέου Ρυσίου  οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον διαρρήξεων οικιών και κλοπών οχημάτων που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2022.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού και 47χρονου ομοεθνή συνεργού του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι προέβησαν σε πέντε διαρρήξεις οικιών από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης αφαίρεσαν και τρία αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Η ενδελεχής και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από καταστήματα, που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της πόλης, τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2022.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό του, προέβησαν στη διάρρηξη πέντε καταστημάτων (κομμωτήρια, φαρμακεία και ινστιτούτο αισθητικής), από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 8 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνης

Περισσότερα από 8 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνης επρόκειτο να διοχετεύσει σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων νεαρός, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μαλγάρων, όπου μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον οπίσθιο προφυλακτήρα συνολικά 18 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 919 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
1 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου για εμπορία ναρκωτικών

Τέλος στη δράση ατόμου που εμπορεύονταν ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών έθεσαν με τη σύλληψή του, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (17-05-2023) στην περιοχή της Καλαμαριάς, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν διαμέρισμα όπου διαμένει ο προαναφερόμενος, απ’ όπου εξήλθε 55χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, που είχε μόλις προμηθευθεί από τον 44χρονο.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 230,35 γραμμαρίων,

Κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας,

Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 14,67 γραμμαρίων,

Συσκευασία περιέχουσα άγνωστη λευκή ουσία βάρους 46,71 γραμμαρίων,

284 ναρκωτικά δισκία,

Υγρή μεθαδόνη και άγνωστη υγρή ουσία,

Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

Ένας ναυτικός πυρσός,

Χρηματικό ποσό 105 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και

1 κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ημεδαπός στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για βιασμό

Συνελήφθη σήμερα (18-05-2023), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Προηγήθηκε καταγγελία 31χρονης ημεδαπής συντρόφου του, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς, ξημερώματα σήμερα (18-05-2023), εντός της οικίας όπου συνοικούν, με χρήση σωματικής βίας την εξανάγκασε σε ανοχή γενετήσιας πράξης.

Η παθούσα, συνοδεία αστυνομικών, διακομίσθηκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.