Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (16/5/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Τρίτη θέση στην ΕΑΚΕ η Κ10 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Άλλη μια επιτυχία για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, καθώς στο πρωτάθλημα της ΕΑΚΕ η Κ10 με το τμήμα "Μαρσέιγ" κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, έπειτα από μια εκπληκτική χρονιά.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Σωτηριάδη αντιμετώπισε στον μικρό τελικό την ακαδημία Joga Bonito, και έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι επιβλήθηκε με 3-2 στην τελευταία φάση του αγώνα.

Φιλικά παιχνίδια έδωσαν το Σάββατο η Κ8 «Ρόμα», η Κ9 «Φιορεντίνα» και η Κ10 «Λυών» στις εγκαταστάσεις των Shooters στην Θεσσαλονίκη. Οι ποδοσφαιριστές των Χρήστου Γιοβά και Δημήτρη Μούρου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ωραίες εγκαταστάσεις και κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους.

Στο τουρνουά του Παλαιού Αγιονερίου αγωνίστηκαν το Σάββατο η Κ8 "Μπάρτσα" και η Κ10 "Μαρσέιγ" του Κωνσταντίνου Σωτηριάδη. Οι ομάδες του Αλέξανδρου Κιλκίς έδειξαν την αγωνιστική τους ποιότητα, και πέρασαν ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου.

Τα Κ6 «Λιονταράκια» συμμετείχαν την Κυριακή στο τουρνουά του Α.Ο. Πολυκάστρου στο Δημοτικό Στάδιο. Άκρως ποδοσφαιρικός καιρός, με ωραίες συνεργασίες και πολλά γκολάκια για τα παιδιά του Βασίλη Ορμανίδη.

Πρωταθλητής στην Κ17 της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Για ακόμη μια φορά ο Αλέξανδρος Κιλκίς αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ηλικιακή κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας, και απέδειξε πως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ακαδημίες ποδοσφαίρου της χώρας. Η Κ17 του Αλέξανδρου λοιπόν επικράτησε με 1-0 της Κ17 του Α.Ο. Καρδίας το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Μίκρας, και σήκωσε άλλη μια κούπα πρωταθλητή. Είχαν προηγηθεί αυτή του 2019 στην Κ12, και του 2022 στην Κ15. Η αξίας της φετινής κατάκτησης έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως το 90% του έμψυχου δυναμικού αυτής της ομάδας αποτελείται από ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία της Κ16.

Οι καρποί όλης της χρονιάς ήρθαν με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος της, με τους ποδοσφαιριστές των Μιχάλη Αναστασιάδη και Γιώργου Δαϊλλίδη να ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους. Σε ένα κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, τα παιδιά του Αλέξανδρου Κιλκίς το πίστεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, και στα μισά του πρώτου μέρους θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ, όμως το σουτ του Γρηγοράκη έξω από την περιοχή κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Κυριάκος Αλμασίδης είχε μια σωτήρια απόκρουση πάνω στη γραμμή, στην μόνη στιγμή που η Καρδία κατάφερε να απειλήσει. Ο Αλέξανδρος όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε «στροφές» «φρεσκάρισε» την επιθετική του γραμμή και στο 79’ ήρθε η μεγάλη στιγμή.

Ο Ντένις Κότσι εκτέλεσε του φάουλ από τα αριστερά και ο Νεοκλής Γυριχίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το τελικό 1-0, καθώς στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν οι παίκτες του Αλέξανδρου «κράτησαν» μπάλα κααι πανηγύρισαν με το τελικό σφύριγμα.

Στη συνέχεια είχαμε την βράβευση του MVP Nεοκλή Γυριχίδη που ψηφίστηκε από την διοργανώτρια αρχή και φυσικά τις απονομές! Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Κωνσταντίνος Πάταρας αφού πρώτα έδωσε τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές μας , παρέδωσε το κύπελλο στον αρχηγό μας Μάριο Παπαδόπουλο που το σήκωσε ψηλά, και ξεκίνησε το πάρτυ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Μ. Παπαδόπουλος, Δ. Πότκα, Κουσίδης, Γυριχίδης, Σιδηρόπουλος, Χριστοφορίδης, Κότσι, Κ. Αλμασίδης, Γρηγοράκης, Δεμερτζής, Δεσποινίδης, Πόζντνιακ, Ι. Αλμασίδης, Ξυγαλατάς, Σακαλής, Γρίβας, Κώστογλου, Χ. Παπαδόπουλος, Κακαβίτσας, Παυλίδης, Κυπρίτης, Μ. Πότκα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.