Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Πάσχα στα όμορφα χωριά του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Αν πραγματικά θέλουμε η Ανάσταση να μιλήσει στις καρδιές μας τότε δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε ένα από τα όμορφα χωριά του νομού Κιλκίς με μόνο εφόδιο την καλή μας διάθεση, τα παιδιά από το χέρι, φορτισμένο το κινητό μας τηλέφωνο και εστιάζοντας φωτογραφικά τις ομορφιές τους.

Πρώτος σταθμός η Εκκλησία του χωριού η οποία φέρνει στο μυαλό εκείνο το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων να μυρίζει ασβέστη, στολισμένη με την πασχαλιά και φροντισμένη από τους λίγους κατοίκους που την Αγαπούν γιατί είναι η Ελπίδα τους.

Στο καφενείο του χωριού ένας φιλόξενος και ευγενικός καφετζής με ψυχραιμία και αλήθεια ψυχής θα σου πει καλημέρα και θα σερβίρει αργά και με χαμόγελο έναν τέλειο Ελληνικό Καφέ.

Αν ψάξεις σίγουρα κάπου θα βρεις ένα άνθρωπο να σε βοηθήσει να μάθεις την ιστορία του χωριού.

Αν συναντήσεις έναν παππού και μοιραστείς μαζί του δύο λόγια σίγουρα θα νιώσεις κάτι διαφορετικό και ξεχασμένο που θα είναι της ψυχής.

Αν προσέξεις τους ασφόδελλους και τις πικραλίδες, τις παπαρούνες, και τις μαργαρίτες μέσα στην πανέμορφη γη στα χρώματα του δειλινού, τότε τα παιδιά θα τρέξουν να αγκαλιάσουν ένα κόσμο διαφορετικό, θα ταξιδέψουν με ενδιαφέρον δίπλα σου χωρίς να γκρινιάζουν.

Απλά θα αγαπήσουν το απλό και το αληθινό μέσα σε ένα μικρό χωριό που το εγκατέλειψαν αυτοί που πίστεψαν ότι κάπου αλλού θα ήτανε καλύτερα χωρίς Πάσχα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.