Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι; Ναι, μπορούμε!

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Η νέα γενιά από την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχει βρεθεί στο στόχαστρο.Νέοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό και όσοι έμειναν είτε βίωσαν την σκληρότητα της ανεργίας είτε αυτή του εργασιακού Μεσαίωνα.Αλλά δεν είναι μόνο το πεδίο της οικονομίας ή για να ακριβολογούμε είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Βιώσαμε και βιώνουμε τις επιπτώσεις της ανισότητας των ευκαιριών σε ένα κράτος που δείχνει ανίκανο ή ίσως αδιάφορο να μηδενίσει τις αποστάσεις, να δώσει σε όλους εμάς την κοινή αφετηρία που έχουμε ανάγκη.Μια αφετηρία που μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερη ποιότητα παιδείας, στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών, αλλά και σε κάτι ακόμα.Σε ανοιχτούς θεσμούς που θα ευνοούν την δημιουργία και την ανάπτυξη.

Ως αντίκτυπο της ανωτέρω κατάστασης οι νέοι απαξίωσαν την πολιτική και κυρίως τους πολιτικούς θεωρώντας τους αποκλειστικούς υπεύθυνους των συνεχών κρίσεων.Άλλωστε οι ίδιοι οι εκπροσώποι των πολιτών ουσιαστικά επέλεξαν έναν δρόμο "ασφάλειας" βασισμένο σε σχέσεις δούναι και λαβείν με τους ψηφοφόρους. Για να μην γίνει το παραπάνω παρεξηγήσιμο, προφανώς δεν εννοώ όλους.

Είμαστε πολίτες και όχι πελάτες.

Είναι θέμα νοοτροπίας.Αυτή πρέπει να αλλάξει.Είναι εφικτό; Η απάντηση είναι σίγουρα καταφατική.Μπορεί να αλλαξει, είναι στο χέρι μας, είναι στην ψήφο μας.

Έχουμε ανάγκη επιλογές προοπτικής, επιλογές ανθρώπων που θα μιλήσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα για το παρόν και το μέλλον.Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς στεγανά.Ανθρώπους που θα αναδείξουν προβλήματα και θα δώσουν λύσεις.Ανθρώπους με όραμα και όχι κενές υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.