Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Πετυχημένη η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Μέχρι την τελευταία σταγόνα»

Δελτίο τύπου της ομάδας κάπα#γιώτα Κιλκίς
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Μέχρι την τελευταία σταγόνα» που παρακολουθήσαμε χθες και οι τοποθετήσεις των ομιλητών αλλά και των πολιτών που ακολούθησαν. Μετά την προβολή μίλησε ο κ. Αβραμίδης Ηλίας Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς και ακολούθησαν οι Καρπουτζής Μιχάλης Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, ο κ. Στανίτσας Ανέστης από το «Γη και Ελευθερία» και ο κ. Τσαουσίδης Κωνσταντίνος υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε παρευρισκόμενους πολίτες που έθεσαν ερωτήσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Τα βασικότερα σημεία που αναδείχθηκαν ήταν ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας οπότε η όποια υπαναχώρηση είναι μια προσωρινή νίκη του κινήματος καθώς ο πόλεμος δεν φαίνεται να τελειώνει τόσο εύκολα.

Όσο και αν κόπτεται η κυβέρνηση ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό ο νόμος 5073/23 που ψηφίστηκε πρόσφατα μόνο ανησυχία μπορεί να μας προκαλεί. Αυτό φανερώνει εξάλλου και ο σχεδιασμός για συγχώνευση των 300 εταιριών νερού στην Ελλάδα σε 15 , ώστε να μπορούν στην συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν , σε μια αντίστροφη διαδικασία όπως έγινε με τον ΟΣΕ.

Ο μόνος τρόπος να μπει φραγμός στην εκχώρηση του νερού σε ιδιώτες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ενεργούς πολίτες του Κιλκίς που συμμερίζονται την αγωνία μας για το μέλλον του νερού να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και να υψώσουμε την φωνή μας. Στηρίζουμε την πρόταση που τέθηκε για μια συναυλία των καλλιτεχνών του Κιλκίς για να πούμε και εμείς τα δικά μας «ψέματα μετά μουσικής»!!!

Ευχαριστούμε τον. κ. Αυγερόπουλο και την Small Planet για την παραχώρηση του ντοκιμαντέρ, όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση και τις «Ειδήσεις» Κιλκίς και «Γνώμη Κιλκίς Παιονίας» για την δημοσιογραφική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.