Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Δυνατό ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Κιλκίς σημαίνει ζωντάνεμα του τόπου μας

Γράφει η Αναστασία Χαρτοματσίδου - Νταση 
Υποψήφια βουλευτής νομού Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ
Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να κάνει τα πρώτα βήματα απεγκλωβισμού του από ένα τοξικό αδιέξοδο που κοντεύει μια δεκαετία και έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε μια συνθήκη χαμηλών οριζόντων. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και Νέα Δημοκρατία πολώνουν, διχάζουν, υποβαθμίζουν τον δημόσιο λόγο και δεν αγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ο ένας έμμεσα τροφοδοτεί και στηρίζει τον άλλον σε ένα παιχνίδι μηδενικού για τη χώρα αθροίσματος.

Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αμφισβητήσει τους πολιτικούς συσχετισμούς έχοντας ταυτόχρονα ένα ρεαλιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το κόμμα μας παρουσίασε έγκαιρα σειρά προτάσεων εφικτών, ρεαλιστικών και εντός ευρωπαϊκού πλαισίου για την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, το στεγαστικό ζήτημα που απασχολεί κυρίως του νέους, την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» των συνταξιούχων κ.α

Δύο από τα βασικότερα προβλήματα της Ελλάδας του 21ου αιώνα είναι το δημογραφικό και η ανυπαρξία ισόρροπης ανάπτυξης γεωγραφικά. Θα έλεγε κανείς ότι τα δύο αυτά ζητήματα μέχρις ενός βαθμού συσχετίζονται. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα δύο ζητήματα απουσιάζουν από τον δημόσιο πολιτικό διάλογο που κατευθύνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά την περσινή απογραφή θα έπρεπε να έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου στη χώρα καθώς από τη μία ο πληθυσμός μειώνεται και από την άλλη ταυτόχρονα γερνάει. Ο δικό μας νομός, ο νομός Κιλκίς μάλιστα είναι ο νομός με τις μεγαλύτερες απώλειες και αυτό κάτι σημαίνει. Ταυτόχρονα το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πόρων της Ελλάδας – εγχώριων ή ευρωπαϊκών κατευθύνεται στην Αθήνα. Τα μεγαλύτερα έργα υποδομής γίνονται στην Αθήνα και εκεί κατευθύνονται και οι μεγαλύτερες ελληνικές ή ξένες άμεσες επενδύσεις. Αφήνεται η ελληνική περιφέρεια στο μαρασμό, στην μόνιμη υστέρηση υποδομών, στην δημογραφική αποψίλωση και στην οικονομική καχεξία.

Για τον νομό Κιλκίς χρειαζόμαστε σχέδιο, ώριμη διεκδίκηση με συγκεκριμένες όμως προτεραιότητες. Να δοθεί έμφαση στις υποδομές καθώς η δεκαετής κρίση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό – υποδομές μέσα από την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για να κλείσει το χάσμα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Να δοθεί προτεραιότητα στο συγκοινωνιακό ζήτημα του νομού με οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες επενδύοντας στην εξωστρέφεια του νομού και συνδέοντάς τον με τους γειτονικούς νομούς.

Να υπάρξει βελτίωση και εκσυγχρονισμός των υποδομών υγείας καθώς ήμαστε ψηλά σε θανάτους στην πανδημία και οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι πάγιο φαινόμενο.

Αγρότες και βιομηχανική παραγωγή είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένοι χωρίς κάποια ουσιαστική δημόσια πολιτική που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Και εδώ είναι που χρειαζόμαστε δυνατή τη φωνή του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ καθώς είναι το κόμμα που έχει τη θεσμική μνήμη αλλά και τα ιδεολογικά και πολιτικά εργαλεία για να φτιάξει ένα σχέδιο για κάθε νομό.

Αυτή η υπόθεση είναι και πρέπει να είναι συμμετοχική και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει αποδείξει στα χρόνια ότι είναι κόμμα των μελών του, δίνει τον λόγο στις τοπικές κοινωνίες. Μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ μπορεί να αντιστρέψει αυτήν την πορεία παρακμής για την ελληνική περιφέρεια. Πρώτον γιατί το έχει ξανακάνει κατά το παρελθόν και δεύτερον διότι είναι το μόνο κόμμα που αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μία διαφορετική κατανομή των πόρων σε εθνικό επίπεδο.

Δυνατό ΠΑ.ΣΟ.Κ και στο Κιλκίς σημαίνει ότι διατυπώνουμε δυνατά και καθαρά τα αιτήματα της νέας εποχής, συμμετέχουμε στον σχεδιασμό της επόμενης δεκαετίας και διεκδικούμε ότι μας αναλογεί αντικειμενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.