Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Ευρωπό προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Γεωργίου

Γράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος
«Συγχαρητήρια σε όλους!!! Οι μεγάλες οι κυρίες, τα αγόρια που από το πρωί ήταν εκεί, οι παλαιστές, οι χορευτές, οι αφανείς ήρωες αυτής της εκδήλωσης....είμαι πολύ " γεμάτη" από χαρά και ικανοποίηση. Υπέροχη ημέρα.. Ευγνώμων για αυτό που έζησα.»
Αυτό είναι σχόλιο που ανάρτησε μία φίλη εθελόντρια για την εκδήλωση (Κυριακή 23/4/2023) στον Ευρωπό.

Το «έκλεψα» (συγνώμη Κούλα) γιατί ακριβώς εκφράζει απόλυτα όλους όσους ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο και βοήθησαν ώστε να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία φέτος οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Ευρωπού, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση των εθίμων του τόπου μας.

Μετά το πέρας του θρησκευτικού σκέλους των εκδηλώσεων - Πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου Γεωργίου την παραμονή και Θεία Λειτουργία ανήμερα χθες Κυριακή 23/4/2023 - ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας μέρας το δεύτερο σκέλος στο «Μοναστηράκι», με παράκληση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και διανομή του, κατά γενική ομολογία φέτος πεντανόστιμου, παραδοσιακού κεσκεκιού στους παραβρισκόμενους. 

Φέτος η συμμετοχή του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Στη συνέχεια στο κατάμεστο αμφιθέατρο είχαμε την επίδειξη παραδοσιακής πάλης από τους αθλητές-τριες του Παλαιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ευρωπού «Ο Καραγιάννης» και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Τμήματα του Μουσικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Δ.Σ. του Παλαιστικού Συλλόγου «Ο Καραγιάννης» τίμησε τον πρώτο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κικίρη Δ. Γεώργιο, τον Βουλευτή Ν. Κιλκίς κ. Φραγγίδη Γεώργιο, την οικογένεια του Παντηρμά Ν. Αναστάσιου και την Φαρμακοποιό κα. Τσόνογλου Δέσποινα για την προσφορά τους προς τον Σύλλογο.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:
Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής του Ν.Κιλκίς κ. Φραγγίδης Γεώργιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Παιονίας κα Καρβουνιάρη Γαρυφαλιά, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δ.Παιονίας κ.Δραγανίδης Χρήστος, ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής Ν.Κιλκίς κ. Κιλτίδης Κωνσταντίνος, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωπού κ. Κουρτζανίδης Ευθύμιος, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Παιονίας κ. Ντάτος Ιωάννης, ο Αντιδημάρχος Δ.Ε. Ευρωπού κ. Δουλκερίδης Γεώργιος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.