Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

"Η Πρωτομαγιά είναι μέρα δική μας, των εργατών όλου του κόσμου"

Δελτίο τύπου Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηψανίας Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 11 ΠΜ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 10:30 ΠΜ, ΚΙΛΚΙΣ

Προχωράμε με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες της τάξης μας, οι χιλιάδες που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Αυτούς τους αγώνες καλούμαστε να συνεχίσουμε εμείς σήμερα. Είναι ευθύνη των μεταλλεργατών να διεκδικήσουμε κλαδική Συλλογική Σύμβαση εργασίας που θα κατοχυρώνει μισθολογικά δικαιώματα, επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά των τριετιών, μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Να απαιτήσουμε πίσω όσα μας έχουν κλέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια και να διεκδικήσουμε δικαιώματα με βάση τις σημερινές μας ανάγκες. Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, το συνδικάτο, να γίνουμε μια γροθιά.

Να απαιτήσουμε η ζωή και οι ανάγκες μας να μην μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους για να θησαυρίζουν οι λίγοι.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο μαζικά, με μεγαλύτερη ορμή για να γίνει το δίκιο μας πράξη!

Μόνο εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Οι εργατικοί αγώνες, οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα είναι οδηγός και ελπίδα. Οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στο μεροκάματο, οι αγώνες για να μην εργαζόμαστε με τη μαγκούρα στο χέρι χρειάζεται να δυναμώσουν, να απλωθούν, διότι είναι απάντηση και αισιοδοξία στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας, που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να επιλέγουμε ποιος κυβερνητικός διαχειριστής θα μας «σφάζει με το γάντι», ποιος θα «μυξοκλαίει» καλύτερα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά από κάθε έγκλημα που έχει προδιαγραφτεί με το αντεργατικό πλαίσιο που υλοποιούν.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.

Συνεχίζουμε και τιμάμε αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή, την 1η ΜΑΗ, τους ήρωες-εργάτες του Σικάγο, τους 200 της Καισαριανής, τους νεκρούς του Μάη του 36΄ στην Θεσσαλονίκη, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη.

Πιο πολλοί, πιο δυνατοί!

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους συναδέλφους μας, τους δεκάδες που έκαναν το βήμα το τελευταίο διάστημα και οργανώθηκαν στο Συνδικάτο μας, αλλά και σε όλους αυτούς που βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις, στις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, να δώσουν δυναμικό παρών στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 1 Μάη.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.