Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Σ. Μάλγαρης: Ποιός είναι εκτεθειμένος με τις οφειλές της ΔΕΥΑ Κιλκίς (7.000.000 στην ΔΕΗ); Εγώ, οι Δημότες ή Εσείς;

Υπογράφει ο Στέφανος Μάλγαρης

Π. Δήμαρχος Γαλλικού
26-4-2023
Μετά την απάντηση της ΔΕΥΑΚ και τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτουν τους επιστρέφω και στον εντολοδόχο του κειμένου με τα παρακάτω. (Να υπάρχει και υπογραφή με ονοματεπώνυμο στην απάντηση στο Τύπο).

Απόφαση της ΔΕΥΚ ΑΠΟΦΑΣΗ: 
18-222/30-11-2020 που είναι στη Διαύγεια και αποδεικνύει ότι Επικαιροποίησατε την μελέτη του 2004 του Δήμου Γαλλικού.

Από το πρακτικό της με αριθμό 18ης / 2020 Συνεδρίασης, ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς.

Στο Κιλκίς σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. μετά από γραπτή πρόσκληση με Αρ. Πρωτ. 5057/26-11-2020, του Προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Κιλκίς, που γνωστοποιήθηκε σε κάθε μέλος του Δ.Σ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω COVID-19, σύμφωνα με την αρ. 163/29-5- 2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την υπ.αρ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764/7-11-2020 επείγουσα εγκύκλιο του ανωτέρω Υπουργείου.

Στην συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο έντεκα (11) μελών συμμετείχαν έντεκα (11 )

1. Καραμπίδης Βασίλειος, Πρόεδρος
2. Σημαιοφορίδης Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος
3. Χατζηαποστόλου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος
4. Πογέλης Ανέστης, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος
5. Μπαλάσκας Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος
6. Κεμανίδης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος
7. Τσαντάκης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος
8. Παραγιός Ιωάννης, Εκπρόσωπος Συλλόγου εργαζομένων, Μέλος
9. Ανδρεανίδης Χρήστος – Δημότης, Μέλος
10. Σισμανίδης Ιωάννη – Δημότης, Μέλος
11. Φωτακέλη Γιαννούλα, Εκπρόσωπος Περιβαλλοντικού Συλλόγου, Μέλος

ΑΠΟΦΑΣΗ: 18-222/30-11-2020

ΘΕΜΑ 7ο - Έγκριση μελέτης και απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: «Επικαιροποίηση οριστικής μελέτης αποχέτευσης Τ.Κ. Μανδρών – Καμπάνης - Παντελεήμονα Δ.Ε. Γαλλικού», προϋπολογισμού: 4.969,35 € (πλέον Φ.Π.Α.).

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς εισηγούμενος το ΕΒΔΟΜΟ θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου τον τίτλο του θέματος.
Ενημέρωση για το παραπάνω θέμα έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ Κιλκίς, Ηλία Αβραμίδη, ο οποίος είπε τα εξής: «Η οριστική μελέτη αποχέτευσης της Δ.Ε. Γαλλικού έγινε από τον Δήμο Γαλλικού με σύμβαση που υπογράφηκε 28-02-2004, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Τον μήνα Αύγουστο ενόψει της πρόσκλησης Αντώνης Τρίτσης ΑΤ02 «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων» ξεκίνησε η διαδικασία ωρίμανσης με στόχο την υποβολή τεχνικού δελτίου έως 31/12/2020.

Έκτοτε έγινε ανάθεση για τροποποίηση της ΜΠΕ, η οποία ελέγχθηκε από το ΔΙΠΕΧΩ και αναρτάται εντός των ημερών στο περιβαλλοντικό μητρώο.

Η μελέτη του έργου αναζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία και παραλήφθηκε σε ηλεκτρονική μορφή.

Επειδή η πρόσκληση του έργου προβλέπει χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης των έργων έως του ποσού των 5.000 ευρώ, απευθυνθήκαμε στην εταιρία που συνέταξε την αρχική μελέτη για την επικαιροποίηση της.
Δεν έγινε αποδεκτή.

Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, μετά από διερεύνηση προτείνεται η ανάθεση στον ανάδοχο της ΜΠΕ που έχει γνώση του αντικειμένου και αποδέχεται να την υλοποιήσει και παραδώσει έως το τέλος του έτους.

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Κιλκίς και εάν ενταχθεί το έργο το ποσό θα επιχορηγηθεί.

Εισηγούμαι την απευθείας ανάθεση της μελέτης στο μελετητικό γραφείο που υλοποίησε την ΜΠΕ του έργου».

Στη συνέχεια έθεσε υπόψη των μελών του Δ.Σ. το τεκμηριωμένο αίτημα που συνέταξε η Τ.Υ. και το ο το οποίο έχει ως εξής:

ΤΕΧΝΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

1. ΤΙΤΛΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΜΑΝΔΡΩΝ – ΚΑΜΠΑΝΗΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.Ε. ΓΑΛΛΙΚΟΥ»

2. ΣΚΟΠΟΣ & ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αντικείμενο της παρούσας είναι η επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης αποχέτευσης Τ.Κ. Μανδρών – Καμπάνη – Παντελεήμονα της Δ.Ε. Γαλλικού.

Η επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης είναι επιβεβλημένη για να κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ02 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων» (αριθμός πρωτοκόλλου 16402/28-08-2020 – ΑΔΑ: 6ΕΥ746ΜΤΛ6-ΘΙ8)”. Σύμφωνα με την πρόσκληση η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα η επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

1) Επικαιροποίηση του συνόλου των τευχών δημοπράτησης που απαιτούνται για οριστική μελέτη (ενδεικτικά αναφέρονται:

- Προϋπολογισμός μελέτης,
Τεχνική Περιγραφή,
Αναλυτικό Τιμολόγιο,
Ε.Σ.Υ.
Σ.Α.Υ. & Φ.Α.Υ.
Τεχνικές Προδιαγραφές,
Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων
Αναλυτικές Προμετρήσεις κτλ

2) Προσθήκη αντλιοστασίου λυμάτων πλησίον του οικισμού Αγίου Παντελεήμονα με παράδοση όλων των απαιτούμενων τευχών και σχεδίων αυτού σε κατάλληλες κλίμακες (στατικά, αρχιτεκτονικά, όψεις, κατόψεις, ξυλότυποι θεμελίωσης κτλ).

3) Παράδοση επικαιροποιημένων υδραυλικών υπολογισμών που θα οδηγήσουν σε τροποποίηση των διαμέτρων των αγωγών (κυρίως των συλλεκτήριων).

4) Παράδοση οριζοντιογραφίων των υπό μελέτη οδεύσεων σε ενδεικτική κλίμακα 1:1000 και γενικής οριζοντιογραφίας 1:5000 ή 1:10000 (σε έντυπη μορφή και σε ψηφιακό αρχείο σε περιβάλλον AUTOCAD).

5) Παράδοση μηκοτομών εδάφους σε κλίμακα ύψους/μήκους: 1:100/1:1000 (σε έντυπη μορφή και σε ψηφιακό αρχείο σε περιβάλλον AUTOCAD).

Αυτή την απόφαση τότε την πήρατε για το θεαθήναι;

Στο κείμενο σας μήπως φάσκετε και αντιφάσκετε;

Όταν επικαιροποιείς μια μελέτη που έχει γίνει πριν 17 χρόνια είναι επόμενο να αλλάξεις τα άρθρα και τις τιμές μονάδων -γιατί η νομοθεσία σίγουρα έχει αλλάξει για κάποια άρθρα- όπως και οι τιμές μονάδας για τις εργασίες ,που υποχρεωτικά αλλάζει από το Υπουργείο κάθε έξη μήνες. Παίρνεις λοιπόν το κορμό της μελέτης και τις κύριες εργασίες και τα προσαρμόζεις σύμφωνα με την παρούσα νομοθεσία .

Είδαν άλλωστε και οι δημότες της Καμπάνης, των Μάνδρών, του Παντελεήμονα και (Νέα Σάντα το 2012) να μετράνε για τους αγωγούς και ότι είχε γίνει το 2004 για να γίνει η μελέτη. (αν κάνατε κάτι στα παραπάνω χωριά που σας είδαν οι κάτοικοι ξεχάσατε να βγείτε φωτογραφία μάλλον)

Η χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού από ποιά μελέτη έγινε και μετά από ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει ζητηθεί κοινόχρηστος χώρος στο αγρόκτημα Μανδρών;

Όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι μελέτη-κατασκευή.

Ο κεντρικός βιολογικός καθαρισμός της μελέτης του 2004 μάλιστα, προέβλεπε μέχρι και να δέχεται βοθρολύματα.

Κάπου εδώ θέλω να παραθέσω το εξής ερώτημα…

Γιατί πριν από δύο χρόνια ερωτήθηκα από ένα αιρετό στέλεχος της ΔΕΥΑΚ «αν έχω πάρει τους χώρους των υποβοηθήσεων για Καμπάνη, Μάνδρες, που είναι στον κεντρικό αγωγό για το βιολογικό;»

Έτσι τυχαία έγινε;

Με τιμά μόνο που ασχολείστε με το Δήμο Γαλλικού της περιόδου 2004-2006 και την μελέτη του Αποχετευτικού.

Γιατί δεν απαντήσατε στα άλλα ερωτήματα μου που έχουν γίνει και εγγράφως και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχω θέσει στο Δήμαρχο και στην ΔΕΥΑ Κιλκίς «ποια αποχετευτικά λειτουργούν και ποιοι Βιολογικοί καθαρισμοί;»

Μήπως υπάρχουν ευθύνες πολύ μεγάλες και δεν απαντάτε και ο ίδιος ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ;

Γιατί τέσσερα αποχετευτικά δίκτυα δεν έγιναν παραλαβή από την ΔΕΥΑΚ το 2012 και υπεύθυνος μέχρι σήμερα είναι ο Δήμος με μεγάλες ευθύνες του ίδιου για τον τρόπο που λειτουργούν. Τι έχετε κάνει τα χρόνια της θητεία σας για να μην βρεθεί εκτεθειμένος ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ σε κάποια καταγγελία.

Τα παραπάνω τα γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί δεν κάνατε την ίδια διαδικασία για να εντάξετε και την μελέτη του Γαλλικού; Eίχατε 2,5 χρόνια μέχρι σήμερα και δεν την έχετε συμπεριλάβει ούτε στον επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΥΑΚ-ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 2019-2023 Β Φάση (Αρ.Αποφ 13-143/23-7-2021 ΔΕΥΑΚ) .

Στην τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει δεν γίνεται υπάρχει το δεν θέλω .

Όσον αφορά τις δύο τελευταίες παραγράφους της ανακοίνωσης σας, δηλαδή για το αν είμαι ενημερωμένος και ότι έχω χάσει δικαιολογημένα ή μη, πολλά επεισόδια από τις κατακλυσμιαίες εξελίξεις στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων (αυτές είναι λέξεις δικές σας) σας ενημερώνω με τα παρακάτω:

Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 2011-2014 μέλος Οικονομικής επιτροπής 2013-2014 στο μεγάλο Δήμο Κιλκίς .

Δήμαρχος ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 2003-2006

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. ΓΑΛΛΙΚΟΥ 1999-2002 2007-2010.

Αντιπρόεδρος ΤΕΔΚ Ν ΚΙΛΚΙΣ 2007-2010

Αντιπρόσωπος Ν Κιλκίς στην ΚΕΔΚΕ 2003-2006 ως Δήμαρχος Δ.Γαλλικού 2007-2010 από ΤΕΔΚ Ν Κιλκίς

Εκπρόσωπος (μέλος)ΤΕΔΚ στον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2010.

Ποιες είναι κατακλυσμιαίες εξελίξεις στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων από το 2015 μέχρι σήμερα τις οποίες έχω χάσει; Μόνο την αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το συμφέρον των εκλεγμένων Δημάρχων με πρόσχημα την Διοίκηση τα οποία τα περισσότερα έχουν ακυρωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας!

Είναι λυπηρό, αντί συγχαρητηρίων (αυτές είναι λέξεις δικές σας) το ότι παραλάβατε ταμείο το 2019 12.3358.448,93 από τον Κύριο Σισμανίδη και 31/12/202 το κάνατε 13.660.076,40 και δεν έχετε κάνει κάτι στην Πόλη και στα Χωριά! Ενώ υπάρχουν χρήματα δεν τα αξιοποιείτε σε έργα για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.

Με αυτό το ταμείο πολλά μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει όραμα, προγραμματισμός, μελέτες, διοίκηση και αποφασιστικότητα.

Δεν πρέπει να γίνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του φωτισμού με υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ (π.χ αρχή 21ης Ιουνίου μέχρι το κέντρο με νέο φωτισμό, δένδρα και πεζοδρόμια)

Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο στην Πόλη να μπορεί να περάσει καρότσι με μωρό δεν το βλέπετε. Μπορούν να ειπωθούν πολλά για τεχνικό πρόγραμμα και έργα αλλά δεν είναι της ώρας.

Το αν εκτίθεμαι στους Δημότες αφήστε να το κρίνουν οι Δημότες και όχι εσείς.

Ποιός είναι εκτεθειμένος με τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ 7.000.000 στην ΔΕΗ Εγώ, οι Δημότες ή Εσείς;

Απαντήστε εγγράφως και Δημόσια στα παραπάνω ερωτήματα και θα δούμε ποιος θα βγει εκτεθειμένος.

Καλές εκλογές να έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.