Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Δεν λείπουν οι προοπτικές, αλλά το όραμα για τον τόπο

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Συνηθίζουμε πολλές φορές να γκρινιάζουμε, να θυμώνουμε για το γεγονός ότι ο τόπος μας δεν έχει μας προσφέρει αυτά που θα θέλαμε. Πολλές φορές όμως δεν μπαίνουμε ούτε καν στην διαδικασία να σκεφτούμε το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό, τι φταίει για αυτό.

Το Κιλκίς είναι ένας τόπος πλούσιος. Πλούσιος σε δυνατότητες και σε ανθρώπους να τις υποστηρίξουν. Τι φταίει όμως που κάτι κάτι δεν συμβαίνει;

Η απουσία οράματος για τον τόπο είναι σίγουρα κατά την προσωπική μου γνώμη ο βασικός παράγοντας.

Επί χρόνια κυριαρχούν πρακτικές που βάζουν τις δυνατότητες του νομού σε δεύτερη μοίρα και έχουν ως βασικό γνώμονα ιδία συμφέροντα. Αυτό όμως έχει έρθει η ώρα να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει. Υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει.

Το Κιλκίς έχει τεράστιες δυνατότητες με ένα πλούσιο πρωτογενή τομέα, υπέροχες φυσικές ομορφιές, ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν.

Μπορεί αυτή η κατάσταση τέλματος να αλλάξει; Ναι, μπορεί. Είναι στο χέρι μας. Είναι οι επιλογές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.