Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Δήλωση του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την «Ημέρα της Γυναίκας»
Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, που με οποιαδήποτε υπόσταση, ως μητέρα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, γιαγιά, φίλη, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, την ύπαρξη, την ελπίδα, την αγάπη, την καλοσύνη, τη συμπαράσταση.

Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία του σήμερα. Η γυναίκα είναι πηγή ζωής και κορμός της ελληνικής οικογένειας, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές μεγαλύτερα βάρη από όσα της αναλογούν. Παρόλα αυτά, στέκεται όρθια και συμμετέχει ενεργά παντού, καταλαμβάνοντας απαιτητικές θέσεις ευθύνης και αξιώματα, συνιστώντας χρήσιμο κοινωνικό παράδειγμα.

Ταυτόχρονα, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε τη γυναίκα να βάλλεται, να υποβαθμίζεται και να χάνει την αξιοπρέπειά της, ως εύκολος στόχος.

Απέναντι σ’ αυτό το φαινόμενο, χρειάζεται να προτάξουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας, που θα εξασφαλίζει συνθήκες ελευθερίας, ισότητας και αξιοπρέπειας για όλες τις γυναίκες, χωρίς εξαιρέσεις και στερεότυπα. Χρειάζεται να διαμορφώσουμε έναν κόσμο που θα αναγνωρίζει την αξία τους, θα τιμά την ύπαρξή τους και θα ενισχύει τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει την ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη και αγανακτισμένη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, με τις αναπάντεχες απώλειες νέων παιδιών, εξαιτίας των διαχρονικών παραλείψεων και της πλημμελούς οργάνωσης και λειτουργίας του επιτελικού κράτους και των Δημοσίων Οργανισμών.

Στη χώρα μας σήμερα οι γυναίκες πενθούν και συμπαραστέκονται στις οικογένειες που τόσο αιφνίδια έχασαν παιδιά, αδέρφια, συντρόφους, φίλους και συγγενείς. 
Στέκονται δίπλα σε εκείνους που παλεύουν για την επαναφορά στη κανονική ζωή και την ψυχική ισορροπία, μετά από το αδιανόητο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.