Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Συνάντηση Ε. Αγαθοπούλου με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για διάφορα ζητήματα του Κιλκίς και της Παιονίας

Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Την περασμένη Παρασκευή πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να συζητήσουμε ζητήματα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Του εκφράσαμε την απογοήτευσή μας για την πορεία των έργων και των υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο δρόμος Νέας Σάντας – Κόμβος Ασσήρου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει τη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Πολυκάστρου - Ευζώνων.

Συζητήσαμε για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της ΠΕ Κιλκίς ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό. Επίσης, αναφερθήκαμε στη συμπερίληψη της ΠΕ Κιλκίς στις περιοχές που θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη χρηματοδότηση για τους προσφυγικούς πληθυσμούς, την ευθύνη των οποίων πιθανότατα θα έχουν οι Περιφέρειες από εδώ και στο εξής.

Αναλύθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι οι περιφέρειες δε συμμετείχαν στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, διότι αυτό είχε αρνητικές συνέπειες στην τοπική ανάπτυξη.

Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε σε όλους τους τομείς που αφορούν τον σχεδιασμό των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, την ένταξη επαγγελματιών και αγροτών σε προγράμματα υποστήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινωνικών δομών, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση της λειτουργίας των κέντρων κοινότητας σε Κιλκίς και Αξιούπολη.

Επίσης, του ζητήσαμε από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν τις κοινωνικές δομές να εντάξει στον σχεδιασμό του τη δημιουργία ενός Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για το Κιλκίς. Διότι η έμφυλη βία δεν κοιτά κόμματα ή πολιτικές αντιδικίες, απέναντί της πρέπει να είμαστε όλοι και όλες ενωμένοι για να την καταπολεμήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.