Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Γ. Φραγγίδης: «Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την επίλυση των σοβαρότατων οικονομικών θεμάτων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυιατρείων»

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την επίλυση των σοβαρότατων οικονομικών θεμάτων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυιατρείων».

Η αναφορά

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω ως αναφορά το έγγραφο που συνυπογράφουν οι Πρόεδροι: 1) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), 2) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), 3) του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), 4) της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυιατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και 5) της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι. – Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) , με το οποίο ζητούν άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση για φλέγοντα οικονομικά θέματα, τα οποία παραμένουν χωρίς αντιμετώπιση και χωρίς ανταπόκριση από το υπουργείο οικονομικών, με αποτέλεσμα να οδηγείται ο κλάδος τους στη χρεοκοπία.

Ειδικότερα, στο έγγραφο αναφέρονται τα ζητήματα του κουρέματος του τεχνητού χρέους που έχει επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, η αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022.

Η μη αντιμετώπιση των προαναφερόμενων θεμάτων, θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση ενός ολόκληρου υγειονομικού κλάδου και συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις για τη Δημόσια Υγεία. Παρακαλώ να δείτε το αίτημα με ενδιαφέρον και να με ενημερώσετε για τις δικές σας αποφάσεις και ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.