Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Τι λέει το ΚΚΕ Κιλκίς για την απεργία των εκπαιδευτικών, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει την μεγάλη Απεργία των εκπαιδευτικών στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ένα ακόμα μάθημα στα παιδιά των εργαζόμενων του Κιλκίς. Αξιολογούνται και παίρνουν άριστα, γιατί διεκδικούν ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο που να μην κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε «καλά» και «καλά», «πλούσια» και «φτωχά» και τους μαθητές σε αυτούς που «παίρνουν τα γράμματα» και σε αυτούς που «δεν παίρνουν τα γράμματα».

Όσο και αν οι κυβερνήσεις θέλουν ένα δάσκαλο σκυφτό για να είναι αμόρφωτος ο λαός, οι εκπαιδευτικοί δείχνουν ότι στέκονται όρθιοι.

Θέλουν και προσπαθούν να μορφώσουν τους μαθητές τους, παρά τις όποιες αντιξοότητες, και το αποδεικνύουν καθημερινά. Το απέδειξαν στην πανδημία όταν μόνοι τους στάθηκαν δίπλα στους μαθητές τους χωρίς καμία κρατική στήριξη. Το απέδειξαν όταν παρά τις περικοπές των μισθών τους κατά 40% και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού συνέχισαν να κάνουν το μάθημά τους. Το απέδειξαν όταν παρά τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 1,8 δις ευρώ της παιδείας τα τελευταία 12 χρόνια, με λειψό εξοπλισμό και μέσα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, συνέχισαν να ενδιαφέρονται για τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών.

Οι σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, αν ήθελαν να αναβαθμίσουν πραγματικά το σχολείο θα μπορούσαν να έχουν ικανοποιήσει τα διαχρονικά αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών: για μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση της χρηματοδότησης, κατασκευή νέων σχολείων, ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κ.ά.

Τα μέλη του ΚΚΕ όχι μόνο εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών, αλλά οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί πρωτοστατούν σ’ αυτούς τους αγώνες, στην οργάνωση και την επιτυχία τους.

Το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, μέσα και έξω από τη Βουλή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το Δεκέμβρη ως Κόμμα καταθέσαμε τροπολογία για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες καταθέσαμε και άλλη τροπολογία για την μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Και για τις δύο αυτές προτάσεις η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκαν να πουν κουβέντα και ουσιαστικά τις απέρριψαν.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτά τα κόμματα που έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση.

Μέσα από τους αγώνες τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν νίκες, για μια ζωή με δικαιώματα και ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές. Με ένα δυνατό ΚΚΕ και αδύναμη την όποια κυβέρνηση αυτοί οι αγώνες μπορούν να δυναμώσουν, γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το μόνο μέλημα που έχουν είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.