Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Γ. Φραγγίδης: Η κυβέρνηση να αποτρέψει τον αφανισμό των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ νομού Κιλκίς

Η πολύχρονη εφαρμογή του άδικου και μνημονιακού μέτρου «rebate & clowback» και η απαίτηση ανανέωσης του εξοπλισμού για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργαστηρίων, οδηγεί τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυιατρεία σε αφανισμό. Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, 1.400 εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Το υπουργείο υγείας οφείλει:Να παρέχει αξιοπρεπείς αμοιβές και αποζημιώσεις
Να εξετάσει τα αιτήματα για: α) κούρεμα του τεχνητού χρέους που έχει επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, β) αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους και γ) χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022
Να εντάξει τη διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού σε προγράμματα (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ) σε βάθος χρόνου, αφαιρώντας τις δαπάνες από τα ποσά (rebate, clowback), ώστε να μην κλείσει κανένα εργαστηριακό ιατρείο.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χρειάζεται να πάρει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει τη χρεοκοπία ενός ολόκληρου κλάδου.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυιατρείων και τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης στα προβλήματά τους, προς όφελος των πολιτών και της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.