Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Επιτυχής διεξαγωγή του 12ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης


Δελτίο τύπου Ένωσης Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας
Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος αποτελεί ένα κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση υποδέχτηκε 400 μαθητές και επαγγελματίες chef, καθώς και διεθνείς κριτές, από 15 χώρες από όλο τον κόσμο.

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop και της 8ης Oenos, από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ – HELEXPO. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 27 κατηγορίες μαγειρικής.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ένωση Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece και την ΔΕΘ – HELEXPO με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (Worldchefs) και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Τα βραβεία του διαγωνισμού

Το επίπεδο το συμμετεχόντων ήταν υψηλό και το σύνολο των μεταλλίων που απονεμήθηκαν ήταν 250. Συγκεκριμένα, τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι:

· Βραβείο «ΔΕΘ-HELEXPO» Κορυφαία Σχολή, σύμφωνα με το σύνολο των βραβείων που απέσπασε, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο

· Βραβείο «Boskos Food» Κορυφαία Σχολή της Χρονιάς, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου «ΤΕΠΑΚ»

· Βραβείο «Provil» Κορυφαίος μαθητής Chef της Χρονιάς, στον Aleksandrov Aleksandar από το Ινστιτούτο Μαγειρικής Τέχνης «CAI» της Βουλγαρίας

· Βραβείο «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» Κορυφαίος επαγγελματίας Chef της Χρονιάς, στον Μιλτιάδη Μιλτιάδους από το Intercollege της Κύπρου

· Βραβείο «ΕΛΟΠΥ» Κορυφαίος μαθητής Chef στην κατηγορία «FishfromGreece», του Ελληνικού Οργανισμού Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, στον Ανδρέα Σιακαλλή από το Intercollege της Κύπρου

· Βραβείο «ΕΛΟΠΥ» Κορυφαίος επαγγελματίας Chef στην κατηγορία «FishfromGreece», του Ελληνικού Οργανισμού Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, στον Δημήτρη Μελισσόπουλο από το Eagles Villas

· Βραβείο «Μοναχός Επιφάνειος» Κορυφαίος μαθητής Chef Vegeterian, στην Ευαγγελία Μαλαματά από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο

· Βραβείο «Θεσσαλονίκη Πόλη της Γαστρονομίας» Κορυφαίος Chef στην κατηγορία «Παραδοσιακό Ελληνικό Πιάτο», στον Ιωάννη Νούρη από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο

· Βραβείο «Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης» Κορυφαίος μαθητής Chefστην κατηγορία «Αρνί», στον ČoličLazar από τη σέρβικη σχολή High School of Culinary Arts and Tourism with Dormitory

· Βραβείο «Αφοι Γαλή» Κορυφαίος μαθητής Ζαχαροπλαστικής της Χρονιάς, στην Γεωργία Αναστασιάδου από το ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.

Η Κριτική Επιτροπή

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο Roberto Beltramini από το Λουξεμβούργο και κριτές οι Tony Chang, Georg Wallig,Ray McCue, Daniel Schade, Joachim Mueller, Niclas Melin, Rohan Fernandopulle, Hossam Soliman, Νικόλας Κωνσταντίνου, Γεώργιος Κυπριανού, EmrahKöksalSezgin, Panayiotis Hadjisymeou, Ηλίας Μασλάρης, Δήμος Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Παμπόρης, Νίκος Χριστοφόρου, Θεόδωρος Γκαβέζος, Χρήστος Γκρέμος.

Zero Food Waste και Αλληλέγγυα δράση προς τους σεισμόπληκτους

Μία από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης ήταν το Zero Food Waste όπου με τη σωστή διαχείριση των τροφίμων επιδιώχθηκε το ελάχιστο ποσοστό αποβλήτων.

Με πρωτοβουλία της επιτροπής των κριτών της διοργάνωσης συγκεντρώθηκε το ποσό των 1500€ το οποίο θα κατατεθεί στηνWorldChefsWithoutBordersγια τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της Τουρκίας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης πλαισιώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως βασικό στόχο να προβάλουν την «Μακεδονική Κουζίνα», να αναδείξουν την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και τις εξαγωγικές προοπτικές τους στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Περίπτερο 15, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και διακεκριμένοι σεφ της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece, παρουσίασαν μοναδικές συνταγές από τη Μακεδονική Κουζίνα, προσφέροντας γευστικά πιάτα στους επισκέπτες.

Η γιορτή των Επαγγελματιών Μαγειρικής

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συνιστά μία μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με βασικό μέλημα την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού των επαγγελματιών μαγειρικής, τη μεταξύ τους ανταλλαγή γνώσεων και νέων τεχνικών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο και κατ’ επέκταση την εξέλιξη τους. Παράλληλα μέσα από τη διοργάνωση προβάλλεται η πλούσια ελληνική κουζίνα, αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αύξηση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες που κατάφεραν με τη δημιουργικότητα τους και την αγάπη τους για τη μαγειρική τέχνη να εντυπωσιάσουν την απαιτητική κριτική επιτροπή, προβάλλοντας τις ικανότητες τους αλλά και το ήθος καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι υποστηρικτές

Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή της κριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας είναι πιστοποιημένα ως επίσημοι κριτές από την Worldchefs, του συνδιοργανωτή ΔΕΘ-HELEXPO, των σχολών μαγειρικής που έλαβαν μέρος, των μελών της Ένωσης Επαγγελματικών Ελλάδας, καθώς και των υποστηρικτών:

GINOX, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, PROVIL, ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), ΜΕΒΓΑΛ, EUROCATERING, ΕΛΕΤΡΟ, ANTHOULAKISLtd, PYRAMIS, EGEM, Panaritis, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΑΥΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, Blue Renta Car, BOSKOSFOOD, Alfa Pastry, SCANBOX, AMT Gastroguss, Magna Carta, RAKPOR CELAIN, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, INTERCOLLEGE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, ΤΡΟΦΟ94, ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΟΙΝΟΙ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL, Devido, Κορπή, ΣΠΙΤΙΚΟ Παπακωνσταντίνου, VALANTISEVENTRENTALS, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, SHINE&CLEAN, E-PLASTICS, COLORATO, PETROGAZ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.