Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγελία κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη υπαλλήλου του Νοσοκομείου

Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στις με αριθμούς 2/15-12-2022 και 3/01-02-2022 συνεδριάσεις του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, διά της παρούσης, νακαταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη από το Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς εις βάρος του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/462/19-12-2022 έγγραφο του Διοικητή με θέμα: «κλήση σε απολογία» κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά την κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 01/05/2020 έως και 30/07/2021, τα οποία ο εργαζόμενος αντέκρουσε με την κατάθεση της απολογίας του.

Στην συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, με το υπ΄ αρ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/3/03-01-2023 έγγραφό του, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο συνεδρίασε την 10/01/2023 και με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υ.ΠΕ.

Στην συνέχεια, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/20/12-01-2023 έγγραφο του Διοικητή με θέμα: «κλήση σε απολογία» κινήθηκε νέα πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά την κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2022 έως και 30/05/2022, όπου και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο συνεδρίασε την 01/02/2023 και με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή παρέπεμψε ξανά την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υ.ΠΕ.

Παραδόξως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία, που αφορούσε υποτιθέμενα παραπτώματα προ δύο (2) ετών και εννέα (9) μηνών αντίστοιχα, κινήθηκε έπειτα από βάσιμες υπηρεσιακές καταγγελίες του Γ. Γραμματέα, στον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, «Ο.ΔΙ.Π.Υ.» στις 14/12/2022 και συνεχίστηκαν λόγω απραξίας των αρμοδίων, για σωρεία λειτουργικών ελλείψεων και προβλημάτων κλινικής του Νοσοκομείου,: 

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι διάφορα έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες, κουνούπια, σφήκες, κ.ά.) τα οποία ως γνωστόν είναι μεταβιβαστές παρασίτων, προκαλούν αλλεργίες, κ.ά., εισέρχονται στο τμήμα λόγω έλλειψης σιτών στα παράθυρα και πόρτες της κλινικής, παρά τις συστάσεις από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Κιλκίς, για άμεση τοποθέτησή τους την 20/09/2017 σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και την διαπίστωση της έλλειψης σιτών την 11/01/2023 σε νέα αυτοψία.

Αποτέλεσμα της έλλειψης είναι ότι τα έντομα εισέρχονται και εισβάλουν στο φαγητό των ασθενών, το οποίο σερβίρεται σε ανοιχτούς δίσκους χωρίς κάλυμμα με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένο σε αυτά, για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι τη σίτισή τους.

Τα έντομα εισέρχονται και περιφέρονται στις τουαλέτες των ασθενών και του προσωπικού, στο θάλαμο των μολυσματικών αποβλήτων και ακάθαρτου ιματισμού, σε θαλάμους απομονωμένων ασθενών λόγω ανθεκτικών μικροβίων κ.ά.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω είναι ότι συμβάλλουν στην μετάδοση και αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Επίσης παρατηρείται έλλειψη σεντονιών στην κλινική, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να σκεπάζονται μόνο με κουβέρτες.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο ακάθαρτος ιματισμός φέρει φορτίο παθογόνων μικροοργανισμών, (Gram θετικά και αρνητικά βακτήρια, βάκιλους, κλωστηρίδια κ.ά.), και μπορεί να είναι εμποτισμένος με αίμα και με άλλα βιολογικά υγρά.

Αποτέλεσμα της μη έγκαιρης αλλαγής λόγω σκούρου χρώματος των κουβερτών, πέραν του κνησμού και της εφίδρωσης που προκαλούν, συμβάλλουν στην μετάδοση και αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που επικρατεί στην κλινική, είναι ότι σε διάστημα 3 εβδομάδων, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 15 ασθενείς και 4 νοσηλευτές.

Κύριε Υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών των συνοδών και των εργαζομένων, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και την Ε.Ν.Ι.Κ. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΤΑΜΙΑΣ:  ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΑΛΓΙΟΥΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: – 1 (ΔΙΑΦΩΝΕΙ) – 2 (ΑΠΕΧΕΙ)

ΜΕΛΟΣ ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ: – 1 (ΔΙΑΦΩΝΕΙ) – 2 (ΑΠΕΧΕΙ)

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: –1 (ΔΙΑΦΩΝΕΙ) –2 (ΑΠΕΧΕΙ)


Δείτε την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ι. Ανδρίτου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.