Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Φασιστικός εσμός από τον "Χριστέμπορα", "Τηλεπατριώτη" Βελόπουλο

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Την ώρα που όλος ο πλανήτης έχει κλονιστεί από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς, νούμερα που διαρκώς μεγαλώνουν, ο «χριστέμπορας» «τηλεπατριώτης» Βελόπουλος, πραγματοποιεί διαδικτυακή ψηφοφορία, για το αν πρέπει η όχι να βοηθήσουμε τον Τούρκικο λαό σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη – απάνθρωπη κίνηση, εμποτισμένη με μίσος, μισαλλοδοξία και ρατσισμό, που αναδεικνύει τον φασιστικό και πατριδοκάπηλο χαρακτήρα του κόμματος που ηγείται ο Βελόπουλος.

Κόμματα σαν την «Ελληνική Λύση» χαρακτηρίζονται κόμματα ειδικού σκοπού, που μπαίνουν ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, για να εκτονώσουν την όποια αγανάκτηση σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια.

Οι περιφερόμενοι αυτοί «τηλεπατριώτες», γανωτές του συστήματος, αποτελούν χρήσιμη εφεδρεία για αυτό, και αξιοποιούνται όταν νοιώθει ότι απειλείται η συνοχή και σταθερότητα του, γιατί τα αστικά κόμματα – πυλώνες του δεν μπορούν πλέον με την ευκολία που το έκαναν πριν, να διαχειριστούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Να θυμηθούμε το φασιστικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που όταν του ζητήθηκε να βάλει πλάτη, δήλωσε πρόθυμο, και μπήκε σε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, για να ψηφίσουν μαζί το 2ο «μνημόνιο», που επέκτεινε τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και οδηγούσε στην βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Στην μεγάλη φασιστική σχόλη του «ΛΑΟΣ» του Καρατζαφέρη θήτεψε ο Βελοπούλος όπως και ο Γεωργιάδης και Βορίδης που σήμερα είναι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο φασιστικός εσμός του Βελοπούλου βέβαια ήταν γνωστός εδώ και χρόνια, από τον καιρό που ήταν σε τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας και «πλιατσικολογούσε» πάνω στην ιστορία, πουλώντας πατριδοκαπηλία και εθνικοφροσύνη της οκάς.

Αργότερα μετατράπηκε σε «χριστέμπορας», πουλώντας δήθεν επιστολές – χειρόγραφα του «Χριστού» που είχε αποκλειστικά στην κατοχή του, μαζί με άλλα μαντζούνια – «γιατροσόφια» και αλοιφές, που γιάτρευαν μέχρι και τον «Κορονοιό».

Και θα γελούσαμε σε άλλη περίπτωση με τον «τσαρλατανισμό» του, αν δεν γινόταν επικίνδυνος, χειραγωγώντας ευκολόπιστες συνειδήσεις με ψέματα, πατριδοκαπηλία και αντικομουνισμό.

Η απροκάλυπτη και ωμή απροθυμία του Βελόπουλου, να συμπαρασταθεί ουσιαστικά και χωρίς προσκόμματα στο δράμα του Τούρκικου λαού και να «παίξει» με αυτό, για να πάρει κάποιους ακροδεξιούς ψήφους (ποντάροντας ίσως να κερδίσει κάποιους ψήφους από τη μη κάθοδο του κόμματος του Κασιδιάρη), πρέπει να προβληματίσει κάθε νου που σκέφτεται και πράττει ανθρώπινα στην ζωή.

Να προβληματίσει εκείνους που ψήφισαν «Ελληνική Λύση» στις προηγούμενες εκλογές ή αυτούς που σκέφτονται να το κάνουν τώρα πιστεύοντας ότι πρόκειται για «αντισυστημική» δύναμη.

Ο φασισμός είτε με γραβάτες και κουστούμια είτε με μαχαίρια και σιδερολοστούς πάντα τον ίδιο σκοπό υπηρετεί.

Να μπαίνει εμπόδιο στην ριζοσπαστική – ταξική πάλη, εμπόδιο στην χειραφέτηση των λαϊκών συνειδήσεων από την αστική ιδεολογία και πολιτική, να υπονομεύει, να απαξιώνει, να χλευάζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, απεργίες, κινητοποίησες, να απογοητεύει τον λαό κάνοντας τον μόνο θεατή – χειροκροτητή εθνικόφρονων λογυδρίων και μισαλλόδοξων συνθημάτων.

Ο φασισμός και τα κόμματα του αποτελούν «γιάφκες» του συστήματος, η πιο συνεπείς και «μάχιμες» δυνάμεις υπεράσπισης, του βάρβαρου και απάνθρωπου καπιταλισμού.

Τέρμα πια με τα ψέματα και τις κοροϊδίες.

Το να μισείς τον γείτονα λαό δεν είναι πατριωτισμός.

Ο εχθρός είναι κοινός για τον Ελληνικό και Τουρκικό λαό είναι οι πολιτικές που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των αστικών τάξεων της κάθε χώρας, οι πολιτικές που αναπαράγουν την λαϊκή φτώχεια και διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, οι σχεδιασμοί των αστικών κρατών σε ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, που οξύνουν τους ανταγωνισμούς και γεννούν τις συγκρούσεις και τους πολέμους.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός της κάθε πλευράς είναι χρήσιμος για να διευκολύνονται τα αιματηρά σχέδια για οικονομική κυριαρχία καπιταλιστών και μονοπωλίων που εκπροσωπούν τα αστικά κράτη σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μπροστά στις εκλογές που έρχονται ο λαός έχει επιλογή και αυτή είναι η ψήφος και η ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που μετατρέπει την αμφισβήτηση και οργή σε συλλογική – οργανωμένη δράση και αγώνα για την αντεπίθεση και την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.