Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (14/2/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Σημαντικό διπλό στις Καστανιές
Όταν έχεις απέναντί σου εκτός από έναν έμπειρο αντίπαλο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως επίσης και κάποιες «περίεργες διαιτητικές παραλείψεις», το μόνο που κρατάς είναι οι τρεις βαθμοί! Αυτούς κέρδισε ο Αλέξανδρος Κιλκίς στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τις Καστανιές με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Με ισχυρό άνεμο σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ήταν εξ αρχής αντίξοες οι συνθήκες για ποδόσφαιρο. Πρώτη ευκαιρία στο 32’ με τον Γκαμπριντασβίλι να μην μπορεί να βρει δίχτυα, όμως στο επόμενο λεπτό η μπάλα «κρύφτηκε» και ο Γιατισάκης την εμφάνισε στα δίχτυα για το 1-0.

Με τη σέντρα ο Λαδάς των Καστανιών πλάσαρε έξω. Στο 47’ ο Μάριος Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα στο τετ-α-τετ με τον Λαδά, με τον Μπελίτσα και τον Γιατισάκη να μην μπορούν να κερδίσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε συνολικά τρία τετ-α-τετ.

Εν τέλει στο 87’ ο Ξυγαλατάς έφυγε στην κόντρα, «έσπασε» την μπάλα στον Μπελίτσα που με ψυχραιμία έκανε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Η θέση της ομάδας μας είναι πως ο διαιτητής του αγώνα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ακόμη και σε επίπεδο αγώνα Α΄ Κατηγορίας, μην δίνοντας τρία καταφανέστατα πέναλτι υπέρ μας, και αγνοώντας υποδείξεις του βοηθού του, που στην εξέλιξη των δύο παραλείψεών έφερε την δημιουργία δύο ευκαιριών στον αντίπαλο.

Στους 33 βαθμούς η ομάδα των Αναστασιάδη και Δαϊλλίδη που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Απόλλωνα Μαυρονερίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Μ. Παπαδόπουλος, Σακαλής (90’ Κ. Αλμασίδης), Ι. Αλμασίδης, Σιδηρτόπουλος, Μαριόγλου, Σ. Παπαδόπουλος, Μπελίτσας (90’ Γρίβας), Γιατισάκης, Μακάριος, Ζορμπάς, Γκαμπριντασβίλι (46’ Ξυγαλατάς).

Αυξάνει το νικηφόρο σερί

Σημαντική νίκη για την Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς με 1-0 επί του Μακεδονικού Λητής στον τέταρτο όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση με καλό «πλασάρισμα» στην επόμενη φάση.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο της Ελπίδας Ευόσμου, με τους ποδοσφαιριστές των Δαϊλλίδη και Αναστασιάδη να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, να δημιουργούν αρκετές φάσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος, κάτι που βρήκαν λίγο πριν το 20’ έπειτα από στατική φάση. Εκτέλεση φάουλ του Κότσι και ο Διονύσης Πότκα με κεφαλιά «ψαράκι» σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.

Όσο βέβαια δεν ερχόταν το δεύτερο τέρμα, υπήρχε ένα μικρό άγχος, αλλά η καλή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στον Μακεδονικό Λητής κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Ήττα για την Κ16 «Τσέλσι»

Αδίκησε τον εαυτό της η Κ16 «Τσέλσι» του Αλέξανδρου Κιλκίς μιας και ηττήθηκε με 5-2 στους Αμπελόκηπους από τον Αστέρα. Ένα αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, μιας και η ομάδα του Βασίλη Ορμανίδη ήταν καλύτερη στο γήπεδο, και έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Ζαραλή με το σκορ στο 1-1.

Δύο φορές ισοφάρισε ο Δεσποινίδης, με τον Αστέρα όμως να έχει τις απαντήσεις και να φτάνει στη νίκη.

Ικανοποιητικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της ΕΑΚΕ

Με τέσσερις ομάδες μετέβη ο Αλέξανδρος Κιλκίς το Σάββατο στα γήπεδα του Μακεδονικού για την διεξαγωγή αγώνων. Η Κ8 «Μπάρτσα» του κ. Σωτηριάδη έπαιξε με την Α.Ε. Φιλύρου, όπως και η Κ11 «Παρί» του Δημήτρη Μούρου.

Η Κ9 «Φιορεντίνα» έπαιξε πρώτα με την Διάπλαση και στη συνέχεια φιλικό με τον Μακεδονικό, ενώ τέλος αγωνίστηκε και η Κ12 «Μίλαν» του Βασίλη Ορμανίδη με την Διάπλαση.

Πολύ καλά στοιχεία από όλες τις ομάδες μας με πολλά τέρματα, και δυνατά παιχνίδια με αυξημένο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Σε δράση η Κ13 και Κ14

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε από τον Ντίνο Κούη το πρωί του Σαββάτου η Κ13 του Αλέξανδρου Κιλκίς με 2-1 στο πλαστικό Παύλου Μελά. Ένα αποτέλεσμα που πάντως δεν επηρεάζει την κατάταξη μιας και η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ακαδημία του Κούη κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και να ελέγξει τον ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Ντουντούκη ήταν ανώτεροι, έπαιξαν καλύτερα πέτυχαν τέρμα με τον Βασίλη Παντελίδη που ακυρώθηκε και εν τέλει ο ίδιος παίκτης πέτυχε το μοναδικό γκολ του Αλέξανδρου.

Από την μεριά της η Κ14 «Μάντσεστερ» συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της στον όμιλό της, καθώς δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με την Κ14 του Αξιού Ανατολικού. Νίκη με διψήφια διαφορά τερμάτων , με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.