Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης όλων των οικισμών του δήμου από την ΔΕΥΑ Παιονίας

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης επισκέφθηκαν στην Αθήνα τονΥπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να υποστηρίξουν την πρόταση που υπέβαλλε η ΔΕΥΑΠ στο πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου που προΐσταται.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση με τίτλο: «ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 8.963.310,20 € στο πρόγραμμα: «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», Ταμείο Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η μελέτη της πρότασης, που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑ Παιονίας περιλαμβάνει:

• Τον διαχωρισμό των υφιστάμενων ζωνών των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών της ΔΕΥΑ σε υπό-ζώνες, οι οποίες θα προκύπτουν από την ομαδοποίηση ψηφιακών υδρομετρητών ανά περιοχή.

• Την προμήθεια των 13 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Ποιότητας (ΤΣΕΠ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ.

• Την προμήθεια και εγκατάσταση των 2.979 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ.

• Την προμήθεια και εγκατάσταση των 113 Τοπικών Σταθμών ελέγχου (ΤΣΕ) , στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ .

• Τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) για τη λήψη και επεξεργασία των δεδομένων, με τη χρήση των κατάλληλων λογισμικών

• Το Δίκτυο επικοινωνίας για τη μεταφορά των δεδομένων των υδρομετρητών

• Το εξειδικευμένο λογισμικό και εξοπλισμό για τον εντοπισμό των διαρροών.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο που έχει ήδη ενταχτεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Ύδρευσης Δήμου Παιονίας»προϋπολογισμού 3.778.769,12 € και το οποίο δημοπρατεί στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΠ, θα εφαρμόσει ηλεκτρονική ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και παροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.