Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Κοπή βασιλόπιτας από το νέο Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου χωριού Μανδρών Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μανδρών πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023 μια πολύ όμορφη εκδήλωση με την συμμετοχή σχεδόν όλου του χωριού και τη συμπαράσταση κατοίκων από τα γύρω χωριά σε μια ιδέα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που πρέπει να έχουν σε εκδηλώσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα χωριά του πρώην Δήμου Γαλλικού.

Το Νέο ΔΣ του συλλόγου έκοψε την συμβολική βασιλόπιτα μοιράζοντας τα κομμάτια της σε φορείς του χωριού και ανθρώπους που εξυπηρετούν τους κατοίκους σε κοινωνικό επίπεδο.

Έκπληξη από την Κυρία Σταματία που έφτιαξε παραδοσιακή βασιλόπιτα (τυρόπιτα) όπως γινόταν παλιά και είχε μέσα ξυλαράκια τα οποία είχανε συμβολικό χαρακτήρα.

Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική από νέα παιδιά, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο με όλα εκείνα τα στοιχεία που εκφράζουν μοναδικές στιγμές που κρύβει μια αγκαλιά, η φιλοξενία όταν είναι της ψυχής, όταν η Αγάπη κυριαρχεί στις νότες σε ένα ζεϊμπέκικο, όταν η φωνή της καληνύχτας γίνεται υπόσχεση και ευχή.

Συγχαρητήρια στο νέο ΔΣ του συλλόγου Μανδρών και καλή συνέχεια με συνεργασία τοπικών συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής για την ανάδειξη των διαχρονικών παραδόσεων και εθίμων όπως προέκυψε ουσιαστικά από την εκδήλωση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.