Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 9/1/2023, 7:28 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2023 το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, όπου σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 5 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του παραπάνω οχήματος που χρησιμοποιούσαν, το οποίο και κατασχέθηκε. Επιπλέον κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 192 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού.

Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά έξι (6) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής, που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος έξι δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (08-01-2023), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:Ελέγχθηκαν (141) άτομα και (7) οχήματα

Προσήχθησαν (23) αλλοδαποί και 
συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών, ένας για παράνομη παραμονή στη χώρα και δύο για άρνηση ή ψευδή δήλωση στοιχείων ταυτότητας.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.