Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Ένας Δημοσιογράφος στο σχολείο μας

Δελτίο τύποιυ 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Μετά από αρκετά εργαστήρια, όπου επιλέξαμε θέματα, ερευνήσαμε, φωτογραφήσαμε και συντάξαμε άρθρα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με έναν ειδικό. Στην τελευταία συνάντηση του ομίλου Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΓΝΩΜΗ Κιλκίς κ. Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ο κ. Χαραλαμπίδης μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, την έρευνα και την δεοντολογία, την ελευθερία της γνώμης και την ηθική πλευρά της συγγραφής και δημοσίευσης άρθρων και ρεπορτάζ.

Τα παιδιά έχουν ήδη γράψει τα πρώτα άρθρα τους και έχουν μια ιδέα του τι εστί δημοσιογραφία. Οπότε ακολούθησε πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις και να λύνουν απορίες.

Στο τέλος της συνάντησης επιλέξαμε και ένα περιβαλλοντικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε τον Ιανουάριο και ο κ. Χαραλαμπίδης μας διαβεβαίωσε ότι θα μας βοηθήσει. Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό εργαστήρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.