Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Η Αγάπη στην πράξη, 17ος χρόνος προσφοράς ζωής

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Τράπεζα Αίματος Άσπρου-Αξιοχωρίου
Τέτοιες μέρες πριν από 16 χρόνια με πρωτοβουλία του Π.Α.Σ. ΔΟΞΑ Άσπρου αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος ΆΣΠΡΟΥ στην οποία μετέπειτα συνέπραξε και το ΑΞΙΟΧΏΡΙ και συνεχίζει πλέον ως μία και ενιαία και για τα δύο γειτονικά χωριά του Δήμου μας.

Αφορμή ήταν η απώλεια ενός πολύ αγαπητού συναδέλφου (Σιδηροδρομικού) και φίλου του αλησμόνητου Λευτέρη Γιώρτσου που έδινε την ψυχή του για τον τόπο του και ιδιαίτερα για την “Δόξα” Άσπρου. Η μεγάλη ανάγκη σε αίμα τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ήταν η αιτία και η επιμονή του φίλου Παναγιώτη Γουδαμάνη να αναλάβω την επανασύσταση της “Τράπεζας Αίματος¨, έτσι ξεκινήσαμε με την πραγματοποίηση της πρώτης αιμοδοσίας στις 4 Φεβρουαρίου 2007. Από τότε μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 31 προγραμματισμένες αιμοδοσίες σε Άσπρο και Αξιοχώρι, συγκεντρώθηκαν 845 φιάλες αίματος και χορηγήθηκαν 790 φιάλες για τις ανάγκες 360 ασθενούντων συνανθρώπων μας από Άσπρο και Αξιοχώρι,σήμερα η “Τράπεζα” αριθμεί 163 μέλη εθελοντές αιμοδότες.

Το σημαντικότατο αυτό κοινωνικό έργο οφείλεται στην άψογη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ανατολική Ρωμυλία” Άσπρου, της Τοπικής Κοινότητος Άσπρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αμυδών” Αξιοχωρίου και της Τοπικής Κοινότητος Αξιοχωρίου με τον γράφοντα και υπεύθυνο συντονισμού της “Τράπεζας Αίματος”.

32η Αιμοδοσία


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άσπρου, από τις 10:00 μέχρι και τις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η 32η Αιμοδοσία των μελών της "Τράπεζας Αίματος" Άσπρου - Αξιοχωρίου.

Καλούνται τα μέλη και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Τράπεζας να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ώρες και στο χώρο, για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους υπευθύνους αναγράφονται στο κάτω μέρος της αφίσας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.