Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Απολίτιστοι παραβιάζουν το Κολυμβητήριο Ευρωπού

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Παρέα ασυνείδητων χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού αλλά με περίσσιο θράσος εισήλθαν (ξανά) παράνομα αργά το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού, προκαλώντας φθορές και αναστάτωση. 

Τα περιστατικά παραβίασης του χώρου αρχίζουν να λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις καθώς έχουν επαναληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με το ίδιο μοτίβο. 

Οι παρέες των γνωστών-άγνωστων νεαρών εισέρχονται στο Κολυμβητήριο ανοίγοντας τρύπες στην περίφραξη (τις οποίες αποκαθιστούν ακολούθως οι υπηρεσίες του Δήμου Παιονίας), επιδίδονται σε «νυχτερινό» μπάνιο, τρώνε, πίνουν και στο… απόγειο της διασκέδασής τους ρίχνουν καρέκλες, ξαπλώστρες, τραπέζια, ακόμη και πέτρες εντός της πισίνας. 

Κι όλα αυτά σε έναν δημοτικό οργανωμένο και φροντισμένο χώρο άθλησης και αναψυχής που καθημερινά δέχεται μεγάλο αριθμό χρηστών, αλλά και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή. Τις καθημερινές, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι φιλοξενεί τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά (7 Τμήματα με 300 περίπου παιδιά), ενώ από τις 2 έως τις 8 είναι ανοικτό για το κοινό με παρουσία ναυαγοσώστη. 

Τα Σαββατοκύριακα αντίστοιχα ανοίγει για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το κολυμβητήριο «Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου» όπως έχει ονομαστεί προς τιμήν του εκλιπόντα Δημάρχου που το υλοποίησε, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πόλους έλξης του Δήμου Παιονίας τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας ανάσες δροσιάς σε όλους τους δημότες και μη. 

Διαθέτει αναψυκτήριο που το λειτουργεί ιδιώτης, είναι περιφραγμένο, καθαρό, με προσεγμένο περιβάλλοντα χώρο και στους χώρους του τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες υγιεινής. Εικόνες και συμπεριφορές, όπως αυτές του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν του αρμόζουν. 

Για το πρόσφατο περιστατικό, όπως και για τα προηγούμενα έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση και το οικείο Αστυνομικό Τμήμα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας, η οποία και είναι επιφορτισμένη με τη φροντίδα του Κολυμβητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.