Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

"Να επικρατήσει κάποια στιγμή στο δημόσιο διάλογο η αλήθεια και η λογική."

Υπογράφει ο Σωτήρης Τσέτος
Ειδικός συνεργάτης δημάρχου Παιονίας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
Κύριε διευθυντά,
Σε απάντηση άρθρου που δημοσιεύσατε την 28η Δεκεμβρίου με τίτλο « Επιλεκτική τελικά η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Πολύκαστρο» (Δείτε ΕΔΩ) αναφέρω τα ακόλουθα:

Αγαπητέ κ. Σπύρο Ρ.

Ανταποδίδω τις ευχές σας για καλή χρονιά με υγεία και ευημερία προσθέτοντας ακόμα μία. Να επικρατήσει κάποια στιγμή στο δημόσιο διάλογο η αλήθεια και η λογική.

Η σκέψη αυτή είναι πιθανότατα ουτοπική, αν περιμένει κανείς να πραγματωθεί, σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά σε μικρούς δήμους που τα θέματα είναι πιο απλά και πιο λίγα, μπορεί κάποια στιγμή να κυριαρχήσει.

Αφορμή για τις σκέψεις που προανέφερα υπήρξε το άρθρο σας περί επιλεκτικής βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τένις στο Πολύκαστρο. Θέλησα να καταλάβω αν πράγματι καταγγέλλετε την διοίκηση για «επιλεκτική μεταχείριση» ή απλά επιδιώκετε να αποδομήσετε, για αντιπολιτευτικούς λόγους, ένα μικρό αλλά όμορφο κατά γενική ομολογία έργο.

Πρόσφατα η διοίκηση του δήμου Παιονίας ανακαίνισε τρία γήπεδα τένις στο Πολύκαστρο που χρησιμοποιούνται σε μόνιμη βάση και δεν ανακαίνισε ένα γήπεδο που βρίσκεται δίπλα τους και το οποίο χρειάζεται πολύ μεγαλύτερες εργασίες από μία επίστρωση δαπέδου όπως τα τρία διπλανά. Τα τρία γήπεδα είχαν ειδικό δάπεδο για τένις που είχε φθαρεί από την χρήση. Το γήπεδο στο οποίο αναφέρεστε δεν χρησιμοποιείται από κανέναν για τένις εδώ και πολλά χρόνια γιατί έχει άσφαλτο για δάπεδο, στο οποίο ουδέποτε έγινε κάποια επίστρωση και στο οποίο η άσφαλτος έχει ρωγμές, εκτεταμένες φθορές και δεν είναι αλφαδιασμένη. Το κόστος επισκευής αυτού του γηπέδου τένις υπερβαίνει σε κόστος τις 25.000€.

Επειδή κ. Σπύρο Ρ. παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του δήμου Παιονίας, θα πρέπει να διαβάσατε την προ μηνών ανακοίνωση ( 4/5/2022) για την ικανοποίηση αιτήματος του δήμου από το Ταμείο Αλληλεγγύης (νόμος 4662/2020 , άρθρο 196) για χρηματοδότηση πεζοδρομήσεων 400.000€, επισκευής του γηπέδου Νέας Καβάλας 53.660,84€ και επισκευής γηπέδου τένις στο Πολύκαστρο 28.718,40 € . Η χρηματοδότηση αυτή αφορά το γήπεδο τένις για το οποίο προσάπτετε «επιλεκτική μεταχείριση» και υποβάθμιση της νοημοσύνης σας από την διοίκηση.

Αν επικοινωνούσατε με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου όταν διαπιστώσατε την «επιλεκτική μεταχείριση» θα σας ενημέρωνε ο αρμόδιος μηχανικός για το θέμα των γηπέδων τένις του Πολυκάστρου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι διοικήσεις των δήμων αναγκάζονται να θέσουν προτεραιότητες ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η διοίκηση του δήμου πρώτα εξασφάλισε χρηματοδότηση 28.718,40 € για να επισκευάσει το συγκεκριμένο γήπεδο τένις και κατόπιν διέθεσε 15.000€, από δημοτικούς πόρους, για να ανακαινίσει τα τρία διπλανά.

Αυτό δεν νομίζω ότι αποτελεί «επιλεκτική μεταχείριση» αλλά συνολική αντιμετώπιση.

Με εκτίμηση
Σωτήρης Τσέτος
Ειδικός συνεργάτης δημάρχου Παιονίας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.