Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Κοσμικές Κινήσεις» στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των δράσεων του Ομίλου Αστροφυσικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, δόθηκε διαδικτυακή διάλεξη από τον ομότιμο Καθηγητή του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σταύρο Αυγολούπη με θέμα «Κοσμικές Κινήσεις».

Ο κ. Αυγολούπης, με τη χαρισματικότητα, τη μεταδοτικότητα και τις ιδιαίτερες επικοινωνιακές του δεξιότητες, καθήλωσε το κοινό του αναπτύσσοντας το θέμα της διάλεξης ενώ παράλληλα έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες σημαντικές συμβουλές ζωής. Στο τέλος της εκδήλωσης, αφού απάντησε ακούραστα στις ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, αποδέχθηκε την πρόσκληση να κάνει δια ζώσης διάλεξη στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου και του προγράμματος αστροφυσικής την ερχόμενη άνοιξη.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Σταύρος Αυγολούπης το Μάιο του 1975 διορίστηκε στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής, το οποίο για 32 χρόνια υπηρέτησε διδακτικά και ερευνητικά, στην ερευνητική κατεύθυνση «Παρατηρησιακή Αστρονομία» έως το 2007, που μετακινήθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ερευνητική κατεύθυνση «Παρατηρησιακή Αστρονομία και η Αστρονομία στην Εκπαίδευση», από το 2007 έως το 2016, που συνταξιοδοτήθηκε, συνεχίζοντας όμως και κατά το διάστημα αυτό την ερευνητική του κυρίως συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής, στο οποίο φέρει τον τίτλο του Ομότιμου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε δύο κατευθύνσεις:

Α) Στην κατεύθυνση «Παρατηρησιακή Αστρονομία», όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη μελέτη των μεταβλητών αστέρων με έμφαση κυρίως στους αστέρες εκλάμψεων και στους αστέρες RS CVn.

Β) Στην κατεύθυνση «Η Αστρονομία στην Εκπαίδευση», όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο γνωστικό αντικείμενο της «Δημόσιας Κατανόησης των Θετικών Επιστημών» με έμφαση στην Αστρονομία. Μελετώνται επίσης ερευνητικά και ορισμένες θεματικές περιοχές που αφορούν το Περιβάλλον σε σχέση κυρίως με την εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, είτε ως ομιλητής είτε ως διοργανωτής, ενώ έχει σημαντικό συγγραφικό έργο σε βιβλία αστρονομίας, παιδικά και ενηλίκων, τα οποία εκδόθηκαν και διατίθενται στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης NOESIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.