Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 2/11/2022, 10:03 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (1 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δίου - Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε έρευνα του οχήματος που επέβαινε ο ημεδαπός, στο οποίο εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο αποσκευών και κατασχέθηκαν, ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 235 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε, όπως επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 2.055 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν περιπτώσεις υπεξαίρεσης οχημάτων, διάρρηξη επιχείρησης, κλοπή οχήματος και απόπειρα ληστείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν περιπτώσεις υπεξαίρεσης οχημάτων, διάρρηξη επιχείρησης, κλοπή οχήματος και απόπειρα ληστείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) υπεξαιρέσεις οχημάτων από εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διάρρηξη επιχείρησης από τους χώρους της οποίας αφαιρέθηκε ένα όχημα και απόπειρα ληστείας, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος έξι (6) δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ανθρωποκτονία σε βάρος 42χρονου άντρα

Πρωινές ώρες της 28-10-2022, εντοπίστηκε νεκρός 42χρονος άντρας, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Στο πλαίσιο διενέργειας ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης διαπιστώθηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Την προανάκριση ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές της πόλης:(7) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.(5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 32χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου πραγματοποίησαν εξόρμηση στις περιοχές Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών εξόρμησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, προσωπικό του ειδικού Συνεργείου Ελέγχων Καταστημάτων και των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων :

Ελέγχθηκαν συνολικά (234) άτομα

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (15) καταστήματα

Ελέγχθηκαν (9) οχήματα

Συνελήφθησαν (2) άτομα (ένα για παρεμπόριο και ένα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών)

Βεβαιώθηκε παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας κι ένα πρόστιμο για παρεμπόριο

Σχηματίστηκε δικογραφία για παρεμπόριο και

Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Πέραν των προαναφερόμενων εξορμήσεων αμιγώς αστυνομικού χαρακτήρα, αστυνομικοί Συνεργείου Ελέγχων Covid συνέδραμαν σε ελέγχους κλιμακίου υπαλλήλων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Συνελήφθη νεαρός άντρας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 17χρονου αλλοδαπού, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά ατόμων τα οποία στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων

Συγκεκριμένα , απογευματινές ώρες χθες (01-11-2022), στο πλαίσιο περιπολιών, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς. Ο 17χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και ταξιδιωτικών εγγράφων, προσπάθησε να διαφύγει πλην όμως ακινητοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη, οπότε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για βιασμό ανηλίκου

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιων πράξεων με ανήλικους ή ενώπιόν τους, κατάχρηση ανηλίκων και ενδοοικογενειακή βία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προαναφερόμενος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2021 – Αυγούστου 2022, σε οικίες του σε περιοχές του Νομού Πέλλας, προέβαινε κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις και πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης ημεδαπής, κόρη της συντρόφου του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από την Πέμπτη (03/11/2022) έως και την Παρασκευή (04/11/2022), κατά τις ώρες 06:00΄ έως 18:00΄ έκαστης ημέρας, θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης, τμηματικά, στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την Πλατεία Αντιγονιδών.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των γύρω δρόμων της περιοχής με τη χρήση πληροφοριακών πινακίδων και τη βοήθεια σημαιοφόρων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.