- Οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, στρώνουν το χαλί στην κα. Κεραμέως
- Στις 5 Νοέμβρη απέχουμε μαζικά από τις Ηλεκτρονικές Εκλογές!
- Κανένα κλικ υπέρ της Κυβέρνησης και του Υπουργείου!
Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να προχωρήσουν σε αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών – και παρότι δεν υπάρχει πλέον το πρόσχημα της πανδημίας – είναι αποκαλυπτικά.
Από τη μία για τους στόχους της Κυβέρνησης, η οποία αντί να ασχοληθεί με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τον κίνδυνο να μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των σχολικών κτιρίων, ασχολείται με το πώς θα εφαρμόσει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και πώς θα βάλει χέρι στα σωματεία.
Από την άλλη για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΝΔ (ΔΑΚΕ), του ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ/ΠΕΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ), οι οποίες στρώνουν το χαλί της κυρίας Κεραμέως και συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία, αγνοώντας επιδεικτικά έναν ολόκληρο κλάδο που δεν θέλει να πάει σε ηλεκτρονικές εκλογές, αγνοώντας τα πάνω από 80 Εκπαιδευτικά Σωματεία που πήραν αποφάσεις αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη ΔΟΕ πήραν απόφαση για συμμετοχή αφού είχαν καταθέσει υποψηφιότητες, παρότι η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εδώ και ένα μήνα είχε προτείνει να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ και να βρεθεί τρόπος για δια ζώσης εκλογές. Όμως τέτοια συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Στην ΟΛΜΕ, δε, για να μην ανατραπεί η απόφαση από τις ΕΛΜΕ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι δεν μπόρεσαν να βρουν χώρο σε ολόκληρη Αττική για να γίνει η Ολομέλεια των Προέδρων.
Δυστυχώς, πίσω από αυτές τις αποφάσεις μιας μειοψηφίας σύρθηκαν και συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στο Κιλκίς. Και αν για τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το περίμεναν όλοι, θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί η στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια αβάντα στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν την είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή. Αλήθεια, θα καταργήσουν ως κυβέρνηση αυτά που υλοποιούν ως αντιπολίτευση; Φαίνεται πως η ανάγκη «να πιάσουν τα πόστα» ορισμένοι είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες του κλάδου και των συναδέλφων, ακόμα και αν υπάρχουν φωνές διαφωνίας και μέσα στην ίδια την παράταξή τους.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών τα τελευταία 3 χρόνια έχει δώσει μια σειρά σημαντικές μάχες, μέσα και έξω από το σχολείο, για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα, για να έχουν όλα τα παιδιά ένα σχολείο σύγχρονο που θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν καταφέρει με τον αγώνα τους να μην εφαρμοστούν οι ηλεκτρονικές εκλογές το 2020 (95% αποχή), να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία (95% συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή, 100.000 απεργοί στις 11/10/2021, ενιαία κείμενα στην Πρωτοβάθμια φέτος), να μην περάσουν μια σειρά αντιδραστικές διατάξεις, όπως οι κάμερες στις τάξεις, η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών κ.ά.
Οι εκπαιδευτικοί, για ακόμα μία φορά, μπορούν να βάλουν εμπόδια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, και ας έχουν στο πλάι τους πρόθυμους συμπαραστάτες.
Στις 5 του Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις ηλεκτρονικές εκλογές και υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από τον κρατικό – κυβερνητικό έλεγχο.
Στις 9 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.